Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
17. května 2021 16:05
Čas čtení 0:51

Až 745 tisíc lidí ročně zemře v důsledku příliš dlouhé pracovní doby. Pokud pracuješ více než tento počet hodin, je třeba zvolnit

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Až 745 tisíc lidí ročně zemře v důsledku příliš dlouhé pracovní doby. Pokud pracuješ více než tento počet hodin, je třeba zvolnit
Zdroj: Pexels / Marcus Aurelius / volně k užití

Světová zdravotnická organizace zkoumala pracovní dobu mezi lety 2000 až 2016.

Příliš dlouhé pracovní doba v kombinaci s přepracovaností zabíjí zaměstnance po celém světě. Takový závěr vyvodila ze své první globální studie o vlivu pracovní doby na zdravotní stav zaměstnanců Světová zdravotnická organizace, která svá zjištění publikovala v žurnálu Environment International.

Shromážděná data poukazují na postupné zhoršování trendu dlouhé pracovní doby. Studie konstatuje, že jen ve zkoumaném roce 2016 zemřelo na infarkt a kardiovaskulární nemoci přímo spojené nebo ovlivněné přepracovaností až 745 tisíc zaměstnanců. Mezi obětmi šlo nejčastěji o muže, kteří tvořili až 72 procent všech úmrtí.

17. května 2021 14:30 Čas čtení 5:20 Objektofil Dominik: Každá sanitka mercedeska je moje milenka nebo manželka, míváme i pravidelný sex (Rozhovor) Objektofil Dominik: Každá sanitka mercedeska je moje milenka nebo manželka, míváme i pravidelný sex (Rozhovor)
Domů
Sdílet
Diskuse