Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. května 2021 9:08
Čas čtení 0:42
Kamila Šebestová

Vítěze Eurovize diváci obvinili z užívání drog během přímého přenosu

Vítěze Eurovize diváci obvinili z užívání drog během přímého přenosu
Zdroj: EBU / Andres Putting / materiály volně k užití pro novináře
NEWS
Uložit Uložené

Diváci tvrdí, že italský zpěvák ze skupiny Maneskin si během Eurovize šňupe drogu ze stolu. Zpěvák to popírá. Tvrdí, že se díval na rozbitou sklenici pod stolem.

Damiano David z italské kapely Maneskin se naklonil ke stolu v pozici, která nápadně připomínala šňupání kokainu. Udělal to v přímém přenosu během pěvecké show Eurovize, kdy se punkrocková kapela radovala z výhry.

Zpěvák obvinění odmítá. Chystá se dobrovolně podstoupit test na drogy. „Chceme vyvrátit klepy,“ řekl novinářům na letišti v Itálii po návratu z Eurovize.

Doporučeno
Ben Cristovao se na Eurovizi do finále neprobojoval. Show vyhráli Italové s vystoupením jako z 80. let Ben Cristovao se na Eurovizi do finále neprobojoval. Show vyhráli Italové s vystoupením jako z 80. let 23. května 2021 10:31

Obvinění popírá i baskytaristky Victoria De Angelis. „Jsme proti kokainu a jiným drogám. Nikdy bychom to samozřejmě neudělali. Šokovalo nás, že tomu věří tolik lidí,“ prohlásila. 

Tvrzení, že zpěvák bral drogy během vysílání Eurovize, se rozšířilo zejména ve Francii. Ke kontroverznímu incidentu se včera vyjádřila dokonce i francouzská ministryně zahraničí. „Pokud bude třeba, udělají si test,“ řekla v nedělní zpravodajské relaci.  

Doporučeno
FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu 18. října 2020 21:09

Klepy o šňupání kokainu kapela v neděli vyvrátila se slovy, že mají důkaz o rozbité sklenici, ke které se Damiano David naklonil. Potvrdili to i organizátoři soutěže. Fotku rozbitého skla u kapely Maneskin sdílel podle Ladbible uživatel Twitteru.

Punkrocková skupina Maneskin vyhrála Eurovizi se skladbou Zitta E Buoni. Ve finále porazila Švýcary a Francouze. Itálie si tak připsala třetí vítězství v historii Eurovize.

Domů
Sdílet
Diskuse