Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2021 10:31
Čas čtení 0:29
Viktor Kniš

Ben Cristovao se na Eurovizi do finále neprobojoval. Show vyhráli Italové s vystoupením jako z 80. let

Ben Cristovao se na Eurovizi do finále neprobojoval. Show vyhráli Italové s vystoupením jako z 80. let
Zdroj: ČTK/AP/Peter Dejong
NEWS
Uložit Uložené

Soutěž zná svého vítěze. Nejlepší kapelou se stali Maneskin z Itálie.

65. ročník zpěvácké show Eurovize se nesl ve znamení pandemie, přesto se osobně na vystoupení reprezentantů mnoha zemí světa mohlo přijít podívat živě až 3 500 lidí, informuje CNN.

Vítězem soutěže se stala punk-rocková skupina Maneskin z Itálie se skladbou Zitti E Buoni. Ve finále porazili Švýcary a Francouze. Itálie si tak připsala historicky třetí vítězství v rámci historie Eurovize.

Během samotné show zaujalo například vystoupení amerického rapera Flo Rida, nikoli však právě v pozitivním světle. Známý interpret se na pódiu objevil jen krátce, aby pomohl zpěvačce ze San Marina. Vystoupení však pravděpodobně hlasující neocenili, protože malý stát se ocitl mezi nejhoršími.

Ani pro Českou republiku tento ročník nevyšel podle představ. Známý zpěvák a raper Ben Cristovao v semifinále diváky nezaujal se skladbou Omaga.

Domů
Sdílet
Diskuse