Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2021 9:30
Čas čtení 4:32
Martin Mičuda

Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem

Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA
TECH
Uložit Uložené

Nový Tucson vsadil na osobitý design a moderní technologie.

Hyundai Tucson nemusíme nijak zvlášť představovat, protože na českém trhu dlouhodobě patří mezi velmi populární modely a nebýt Škodovek Karoq a Kodiaq, jednalo by se o nejprodávanější SUV u nás


I proto jsme se tuto novinku rozhodli vyzkoušet a zjistit, jaká je ve skutečnosti. Schválně jsme si přitom vybrali exemplář ve výrazné červené.

Hyundai, Tucson,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

Extravagantní kabát

Na autě upoutá zejména maska s integrovaným denním svícením, které není ve vypnutém stavu viditelné. Čeho si ale všimneš okamžitě je působivý design, který strhává pozornost a zároveň polarizuje fanoušky motorismu. Unikátní maska nebo hlavní a dálková LED světla ve spodní části nárazníku totiž nemusí sednout každému.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? 25. května 2021 14:30


Mezigeneračně se rozměry vozidla zvětšily ve všech směrech (4 500×1865×1 650 mm), i když těch pár centimetrů navíc statečně maskují výraznější designová řešení. Pokud jsi zastáncem konzervativních linií, nový Tucson asi nebude nic pro tebe. Při pohledu z profilu nás například ruší klínovité linie karoserie.

Hyundai, Tucson,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

Zboku ovšem zaujme kontrastní linie nad bočními okny, v rámci příplatkové výbavy dokonce nechybí ani možnost černé střechy. Novinka si zaslouží pochvalu za ukázkově kryté prahy, snadné nastupování dozadu a celkový prostor na zadních sedadlech. Je cítit, že Tucson narostl v každém směru.

Doporučeno
Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony 10. dubna 2021 9:30

Vzadu věnuj pozornost kromě originálně tvarovaným a navzájem propojeným LED světlům (a levných halogenů v nárazníku) také netradičním řešením — zadní stěrač přemístili pod střešní spoiler a na jeho původním místě přibylo logo zalité ve skle. Jelikož jsme testovali mild–hybrid s baterií pod podlahou, zavazadlový prostor nemá v tomto případě 598, ale 546 litrů.


Kromě samotných tvarů karoserie mají svůj jedinečný design i 19“ dvoubarevné disky a plastová struktura ve spodní části nárazníků. Koncovky výfuků jsou dvě, ale specifických křivek je na karoserii nespočet. Výsledek? V dané třídě bys pravděpodobně hledal futurističtěji působící SUV marně.

Hyundai, Tucson,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

Uhlazený, ale uvnitř výrazně modernější 

Poměrně velký kontrast k designu exteriéru představuje návrh interiéru, kde jsou pro změnu velmi uhlazené linie. Z palubní desky vypadla tradiční kaple nad budíky, naopak uprostřed přibyl široký středový panel, který se přelévá do středového tunelu a někdy se bije o místo s řidičovým kolenem.

Doporučeno
Kia konečně ukázala zcela nový Sportage. Vypadá velkolepě, má to ale háček Kia konečně ukázala zcela nový Sportage. Vypadá velkolepě, má to ale háček 8. června 2021 13:39


V rámci testované výbavy Premium jsou v kokpitu dva 10,25“ displeje. Digitální budíky mají 3 předdefinované styly podle zvoleného režimu. Chyběla nám přidaná hodnota displeje, protože například mapa se zobrazit nedá. Ve srovnání s i30 po faceliftu je ale toto plnohodnotnější řešení s velmi pěknou grafikou a dobře čitelnými údaji.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99095 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se pracuje s tlačítkovým voličem převodovky.
  • Jaké jsou silné stránky interiéru.
  • Jakou má výbavu nejvýkonnější naftová verze.
  • V čem má Tucson lepší podvozek než Tiguan.
  • Za kolik dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h.
  • S jakou průměrnou spotřebou je možné jezdit.
  • Jak si Tucson poradí s terénními nástrahami.
Domů
Sdílet
Diskuse