Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2021 13:39
Čas čtení 1:38
Martin Mičuda

Kia konečně ukázala zcela nový Sportage. Vypadá velkolepě, má to ale háček

Kia konečně ukázala zcela nový Sportage. Vypadá velkolepě, má to ale háček
Zdroj: Kia
TECH
Uložit Uložené

Pátá generace oblíbeného SUV se ukazuje světu, zatím ale ne v evropské podobě

Sportage je jedním z nejoblíbenějších SUV na světě, ostatně právě tuto Kiu považujeme za průkopníka v daném segmentu. O to víc jsme čekali na příchod zcela nové, v pořadí 5. generace, kterou nám automobilka v úterý oficiálně představila. Už na první pohled vypadá nový Sportage opravdu velkolepě, jde ale o globální model a jeho evropskou verzi poznáme až v září.

Varianta dostupná na našem trhu bude sice vypadat stejně, měla by však mít kratší rozvor a kompaktnější zadní část karoserie. Kia sice zatím nezveřejnila rozměry karoserie, už podle fotek je ale jasné, že představený model je značně větší než Hyundai Tucson, tedy sourozenecký model, od kterého má být odvozena evropská verze. Tak jako tak mezigeneračně dojde k rozsáhlým optickým změnám.

Kia, Sportage,
Zdroj: Kia

Připrav se tedy na radikální změnu designu, která začíná specifickou přední maskou se zapuštěnými světlomety, a končí neméně svérázným zadkem. Plně LEDková světelná technika disponuje unikátním rozložením modulů, a tedy i světelným podpisem. Širokou přední masku tak ozvláštňují jakési světelné bumerangy, zatímco vzadu si našla místo propojená světla ve stylu elektrického EV6.

Domů
Sdílet
Diskuse