Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2021 9:36
Čas čtení 4:57
Katarína Danková

Sex až po svatbě, před přehlídkou drastická dieta. Adriana Lima slaví 40, toto jsi o ní nejspíš nevěděl

Sex až po svatbě, před přehlídkou drastická dieta. Adriana Lima slaví 40, toto jsi o ní nejspíš nevěděl
Zdroj: Flickr/sexinhose/volně k užití
MÓDA
Uložit Uložené

Brazilská topmodelka slaví 40 let. Proslavily ji hlavně ostře sledované módní show Victoria’s Secret. Čím vždy chtěla být, proč se do uzavření manželství s žádným mužem intimně nestýkala, jak se dostala k modelingu a jakou radikální dietu držela?

Milovnice červené barvy a Marilyn Monroe, temperamentní modrooká kráska s exotickými kořeny a pro mnohé nejoblíbenější andílek z Victoria’s Secret Fashion Show. Řekl bys, že je této ženě  40 let?


Adriana Lima má za sebou nejen záviděníhodnou kariéru, ale v podstatě celý život. Světově známá supermodelka, milovnice boxu a dnes už matka dvou dětí skrývá tajemství, o kterých jsi nejspíš nevěděl. Že na práci modelky ani nepomyslela, proč si myslí, že sex patří až do manželství a jaké nároky má na muže svých snů? Čti dál.

V tomto článku si přečteš:
  • Čím vždy chtěla být.
  • Díky čemu ji poznal celý svět.
  • Jakou dietu držela před VS Fashion Show a proč za to schytala kritiku.
  • Proč je přesvědčená, že sex patří pouze do manželství.
  • Proč patří mezi nejnebezpečnější celebrity v kyberprostoru.
  • Jak ovládla Super Bowl.
  • S kým se zasnoubila a za koho se nakonec provdala.
Doporučeno
Top 10 fashion momentů supermodelky Alessandry Ambrosio Top 10 fashion momentů supermodelky Alessandry Ambrosio 11. dubna 2021 9:33

Na modeling ani nepomyslela

Ačkoliv vyhrála mladá Adriana během dospívání několik soutěží krásy, na modeling nemyslela. Nakonec ji přesvědčila spolužačka ze školy, aby se spolu přihlásily na modelingový casting s názvem Supermodelka Brazílie. Bylo jí tehdy 15 let a s přehledem vyhrála. Ve druhém kole soutěže, už v celosvětovém měřítku, se umístila na druhém místě. O tři roky později podepsala smlouvu s modelingovou agenturou a přestěhovala se z rodného Salvadoru v Brazílii do New Yorku.


Modelka sama o sobě tvrdí, že v dětství byla spíše chlapecký typ a extrémní stydlivka. Milovala učení a vždy se chtěla stát lékařkou, konkrétně pediatričkou. Úplně první kampaň fotila na Long Islandu. Šlo o spodní prádlo a ve videu vzpomíná, jak byla nervózní.

Limu poznal celý svět

A to díky Victoria’s Secret (VS) Fashion Show. Svou kariéru začala v roce 1999, tedy jako sedmnáctiletá. Během přehlídek si vysloužila uznání i jedné z největších modelingových konkurentek a zároveň nejlepší kamarádky Alessandry Ambrosio za nejatletičtější postavu. Ráda a často boxuje.

Spolu s ostatními modelkami předváděla spodní prádlo a plavky dohromady osmnáctkrát. Přehlídku vynechala jen jednou jedinkrát v roce 2009, a to z pochopitelných důvodů — čekala své první dítě. Znovu otěhotněla o tři roky později, ale famózní VS Fashion Show si už nenechala ujít. Dva měsíce po porodu kráčela po molu okouzlující a sebevědomá jako jindy.

Adriana Lima, která má kromě indiánských předků kořeny i ve Švýcarsku, v Portugalsku, Japonsku a Africe, se dorozumí v mnoha zemích světa. Mluví totiž čtyřmi jazyky — kromě rodné portugalštiny ovládá angličtinu, španělštinu a italštinu.

Obdivovaná i kritizovaná

Ještě za dob VS Fashion Show obletěla svět zpráva o Adrianině dietě před přehlídkami. Aby měla dokonalou postavu, cvičila tři týdny před show dvakrát denně, devět dní před ní pila pouze proteinové koktejly a 12 hodin před jejím začátkem nepila žádné tekutiny. Touto metodou prý zhubla až 3,6 kg.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Za takovou „dietu“ schytala modelka mediální kritiku, ale bránila se. „Vím, že je to velmi intenzivní, ale... Mám mysl sportovce a uznávám, že dělám tyto věci. Nedržím takovou dietu celý rok. Dělám to jen před přehlídkami. Po show se opět normálně stravuji,“ uvedla pro magazín E! V roce 2012 se Adrianina forma diety podle společnosti Google stala jednou z nejvyhledávanějších a zkoušeli ji lidé po celém světě. 

Před těhotenstvím údajně do fitka nechodila, ale v současnosti chodí běhat a profesionálně trénuje box se svým trenérem. Jak pro CR Fashion Book sama přiznává — cvičit musí více a tvrději než zamlada. Občas ale podlehne oblíbenému dezertu — lávovému koláčku.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Nejcennější „andílek“ všech dob

Analytická společnost D'Marie za nejcennější VS modelku prohlásila právě Adrianu Lima. Průzkum společnosti z roku 2017 zahrnul kromě počtů sledovatelů na sociálních sítích i interakce s fanoušky či konverze prodejů spojených se jménem supermodelky plus dalších 24 významných ukazatelů. Na to vytvořený algoritmus tak vyhodnotil pořadí jednotlivce mezi ostatními osobnostmi z kterékoliv kategorie.

Úspěch a popularita dostaly modelku na několik desítek obálek nejen módních časopisů. Vogue, Harper’s Bazaar, ELLE, Grazia, Cosmopolitan, Interview, W, Arena, V, Garage, Numéro... Úplně první titulka s její tváří pochází z roku 1998 a patří magazínu Marie Claire Brazil. Poznal bys ji i v takovém retro vydání?

Vydání pánského magazínu GQ v roce 2006 s obálkou s tváří (a tělem) modelky se stalo nejprodávanějším číslem publikace a v roce 2008 způsobila obálkou s její tváří rekordní počet návštěv webu magazínu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa sora (@hotlikeadri)

Věrná katolička

Možná málokdo ví, že je krásná supermodelka zároveň oddanou katoličkou. Ani jednu neděli nesmí chybět na mši a do uzavření manželství se prý s žádným mužem intimně nestýkala. Je přesvědčená, že sex patří až do manželství.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99292 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč je přesvědčená, že sex patří pouze do manželství.
  • Proč patří mezi nejnebezpečnější celebrity v kyberprostoru.
  • Jak ovládla Super Bowl.
  • S kým se zasnoubila a za koho se nakonec provdala.
Domů
Sdílet
Diskuse