Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2021 9:51
Čas čtení 1:04
Adam Novosad

Toto jsou tři hlavní způsoby, jak očkování zničilo řetěz mezi nákazou a těžkým průběhem koronaviru, tvrdí britští lékaři

Toto jsou tři hlavní způsoby, jak očkování zničilo řetěz mezi nákazou a těžkým průběhem koronaviru, tvrdí britští lékaři
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Vakcinace je hlavním nástrojem na cestě ven z pandemie, o čem podle britských lékařů svědčí údaje o hospitalizacích, úmrtích i nakažených.

Ve Spojeném království si před měsíci stanovili jasný plán, jak bojovat s pandemií a vymyslet vakcinační strategii tak, aby vakcíny nejdříve ochránily nejzranitelnější skupiny obyvatelstva. Mladí lidé ve věku od 25 let budou moci o očkování požádat až v nejbližších dnech, informuje Daily Mail.

Na základě zkušeností z posledních měsíců identifikovali britští lékaři tři základní důvody, proč se díky vakcinaci situace v zemi natolik zlepšuje. Prvním z důvodů je vliv očkování na výraznou redukci pacientů, které je třeba hospitalizovat v nemocnicích.

Domů
Sdílet
Diskuse