Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Sudopark
23. června 2021 10:31
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

Vezmi partu, přítelkyni nebo rodinu na Kysuce. Zažijete tu odpočinek, zábavu i turistiku

Vezmi partu, přítelkyni nebo rodinu na Kysuce. Zažijete tu odpočinek, zábavu i turistiku
Zdroj: Sudopark
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přesvědčíme tě, že se na Kysucích nudit určitě nebudeš.

Kysuce jsou ideální místo pro užívání si letní dovolené. Nepotřebuješ hromadu peněz, zabaví se tu parta kamarádů, rodiny i zamilované páry. Na své si přijde každý — milovník turistiky nebo adrenalinových zážitků, ale i ten, co má chuť celé dny odpočívat. Ve spolupráci se Sudopark jsme si pro tebe připravili tipy na aktivity i ubytování, které tě přesvědčí, že na Kysuce se vyplatí vyrazit. 


Tento region má hned několik výhod. Najdeš tu krásnou přírodu s nezaměnitelným horským vzduchem, ticho, které bys ve městě hledal jen těžko, stejně jako hvězdy na noční obloze. Další výhodou je to, že se nacházíš v blízkosti českých i polských hranic, takže si kromě Slovenska můžeš užít i další oblasti sousedních zemí. Snadno se sem dopravíš autem i vlakem, což parta kamarádů určitě ocení.

sudopark, kysuce, príroda
Zdroj: Sudopark

Lehká procházka i náročnější turistika

Kde jinde se vyplatí věnovat turistice, když ne právě zde. Všude, kam se pohneš, jsi obklopen krásnými pohořími a v blízkosti máš i Malou Fatru. Najdou se tu proto různé možnosti, jak si krásnou přírodu užít. Jednoduchou procházkou například na Klokočovské skály, které jsou přírodní rezervací.


Příjemnou procházkou bude i lokalita Bílého Kříže, která je spojena s několika pověstmi. Najdeš zde experimentální ekologické pracoviště, které zkoumá, jak se mění rostliny vlivem měnícího se ovzduší, avšak nejdůležitější zastávkou je trojmezí Slezska, Moravy a Slovenska. V případě, že bys měl chuť na náročnější turistiku, se můžeš vydat do nedaleké Malé Fatry, kde najdeš turistické trasy s různými úrovněmi náročnosti. 

Sudopark, kysuce
Zdroj: Sudopark

Ubytování s wellness i sportovními aktivitami

Pokud hledáš ubytování, kde se nejen vyspíš, ale i si užiješ nějaké aktivity navíc, tak ti Sudopark určitě splní tvé přání. V malebných dřevěných domcích různých kapacit se ubytuje celá parta, rodina, ale i jednotlivec či pár. Po náročném dni, který strávíš dobrodružstvím nebo na procházce, si užiješ originální wellness v dřevěných sudech v areálu samotného Sudoparku. Co je nejlepší, horkou koupel si tu vychutnáš v jakémkoliv počasí. Během odpočinku v sudu se budeš cítit jako král, protože tě bude rozmazlovat zaměstnanec Sudoparku.

Sudopark, kysuce
Zdroj: Sudopark

V Sudoparku se zároveň nemusíš starat ani o občerstvení, je zde k dispozici restaurace. Vychutnáš si snídani, oběd i večeři a v baru zaženeš žízeň. Areál ti navíc nabízí několik dalších sportovních aktivit — od cvičení jógy a běhu až po volejbal, nohejbal nebo tenis.

Sudopark, kysuce
Zdroj: Sudopark

Ať už tu budeš s kolegy na teambuildingu, partou na víkendovém pobytu nebo se svou drahou polovičkou, můžete si večer užít romantiku při ohýnku nebo udělat táborák. Pokud ti více voní grilovačka, můžeš si vypůjčit grill. Jak jsme už výše zmínili, na své si tu přijde každý. Dokonce i děti, které jistě ocení hřiště se skluzavkami.

Chci vědět víc
Sudopark, kysuce
Zdroj: Sudopark

Užij si cyklistiku v kysucké přírodě

Pokud jsi nadšeným cyklistou, doporučujeme ti nenechávat kolo doma. Právě na Kysucích se nachází jedna z nejdelších cyklostezek na Slovensku. Užiješ si na ní všechny krásy kysucké přírody, ale rozhodně to nebude jen tak nějaká lehká cyklistika. Najdou se tu ale i cyklistické stezky vhodné pro začátečníky. Můžeš se například projet z Makova do Vysoké nad Kysucou, případně si dát okruh do Oščadnice nebo Skalitskej doliny.

Pro dobrodružné povahy

Všechny fanoušky adrenalinu potěší nejdelší bobová dráha ve střední Evropě, která se nachází v Oščadnici. Během zimy si tu přijdou na své všichni milovníci lyžovaček a ostatních zimních sportů. V prostředí Kysuckých Beskyd najdeš i Bike park Snow Paradise Velká Rača, který si mohou vyzkoušet začátečníci, rodiny s dětmi, i zkušení downhilloví jezdci.

downhill, bike, cyklistika
Zdroj: Unsplash/Julian Hochgesang


Věříme, že si už nebudeš myslet, že jsou Kysuce díra, kde se nedá nic zažít. Poznej kouzlo tohoto regionu a rozhodně nebudeš litovat. Možná to bude jeden víkend s partou nebo výlet po Slovensku s polovičkou. Pokud se ale plánuješ zastavit na Kysucích, jsme si jisti, že ubytování v Sudoparku bude zážitkem samo o sobě.

Ubytování v Sudoparku
Domů
Sdílet
Diskuse