Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2021 14:35
Čas čtení 5:16
Dominik Vetrák

5 nejhorších filmů tohoto roku: pohořela kina i Netflix. Od těchto snímků jsme čekali více

5 nejhorších filmů tohoto roku: pohořela kina i Netflix. Od těchto snímků jsme čekali více
Zdroj: Universal/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vybrali jsme to nejhorší, co jsme letos viděli nejen v kinech, ale i na Netflixu.

Velmi jsme se těšili na znovuotevření kin. Hlavně na velké blockbustery, které si jednoduše nejlépe užiješ v kině a ne doma na obrazovce. O to víc jsme byli rozčarovaní a smutní, když některé z očekávaných velkofilmů dorazily a kvalitou absolutně nepřesvědčily. Samozřejmě, zklamání se najdou každý rok.

Tentokrát jsme je však cítili o něco více, a tak si shrneme ta největší filmová zklamání prvního pololetí 2021. Některé z těchto filmů jsou průměrné či „fajn“, ale od každého z nich jsme v nějakém aspektu čekali mnohem více, takže zklamáními rozhodně jsou.

1. Rychle a zběsile 9

Poslední dva díly hlavní série u nás v recenzích dostaly 8/10 a spin-off Hobbs and Shaw zase 7,5/10. Sérii si užíváme pro její bizarnost, skvělé akční scény, zábavné melodrama mezi postavami a skvělou chemii mezi herci. Devátý díl si však „ošéfoval“ Vin Diesel společně s režisérem Justinem Linem. Vyšachovali scenáristy Chrise Morgana, Jasona Stathama jako Shawa a Dwayna Johnsona jako Hobbse. Pokud jsi už při této větě ucítil „průšvih“ rozměrů hodných naturálních bicepsů Dwayna Johnsona, připiš si do deníčku plusový bod.

Absenci těchto pánů je nepěkně cítit. Justin Lin nedokázal přinést do akce absolutně nic originálního a čerstvého. I humoru je méně, přičemž jsme měli pocit, že už i tam docházejí nápady. John Cena znovu dokázal, že pokud máš v Hollywoodu svaly, někdy jednoduše nepotřebuješ vědět o herectví ani ťuk, no a nepomohl mu ani scénář.

Ztvárňuje totiž příšerně nudného záporáka. V celém filmu navíc nebylo jedné osoby, která by dokázala se Supermanem Vinem Dieselem a jeho Domem Torettem držet krok. Vznikl z toho nesoustředěný, nezajímavý, neinovativní a vzhledem k předešlým dílům i docela nudný a zbytečný díl Rychle a zběsile.

Na desítku bychom se těšili jedině v případě, kdyby se vrátili Dwayne Johnson, Jason Statham a našel by se znovu nějaký zajímavý režisér, který také má nějaké originální nápady.

Nejlepší věc na filmu je pár vteřin se Stathamem a Nissan Skyline Paula Walkera. Devátý díl je nápadově tak vyprahlý, že se i nadále musí spoléhat na téměř 10 let zesnulého herce. Kina si při svém znovuotevření zasloužila mnohem kvalitnější blockbuster (i proto ti doporučujeme, abys raději zašel na Tiché místo 2).

Rýchlo a zbesilo 9
Zdroj: Universal

2. Godzilla vs Kong

Na rozdíl od Rychle a zběsile jsme tento film v recenzi i relativně chválili. Akce byla fakt úžasná a na některé scény byla radost se dívat. Film, který nás měl potěšit svou hravostí a dvěma obrovskými monstry dávajícími si „přes hubu“, své poslání splnil, avšak o nic víc se nesnažil a to nás zklamalo.

Postavy s IQ pod úrovní bodu mrazu a sympatické asi jako tleskání poslanců v parlamentu? Hotovo. Absolutně nesmyslný scénář a chování postav? Hotovo. Nudní záporáci a scénář, který tě přinutí k facepalmu? Hotovo.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99862 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse