Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2021 8:35
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Billie Eilish se omluvila za zesměšňování Asiatů. Na videu z mládí uráží a napodobuje osoby asijského původu

Billie Eilish se omluvila za zesměšňování Asiatů. Na videu z mládí uráží a napodobuje osoby asijského původu
Zdroj: Dave Benett/Getty Images
NEWS BILLIE EILISH
Uložit Uložené

Billie Eilish se ke svému chování postavila čelem i přesto, že v té době jí bylo pouhých 14 let a pravděpodobně vůbec nevěděla, co říká.

Zpěvačka Billie Eilish zveřejnila na Instagramu dlouhé vyjádření, které se týkalo 5 let starého videa. Pětinásobná držitelka cen Grammy na videu zpívá, resp. rty napodobuje text písně Fish Tylera The Creatora, ve kterém raper uráží Asiaty. V dalším videu si podle uživatelů TikToku utahuje z různých přízvuků. 

Záznamy, které neznámý uživatel na Billie Eilish vytáhl, jsou přibližně 5 let staré. V té době bylo zpěvačce 13 nebo 14 let a pravděpodobně si plně neuvědomovala skutečný význam svého jednání, přesto se rozhodla všem followerům i dotčeným skupinám veřejně omluvit.

Doporučeno
Na Billie Eilish vytáhli stará videa, na kterých si prý rasisticky utahuje z Asiatů i Afroameričanů  Na Billie Eilish vytáhli stará videa, na kterých si prý rasisticky utahuje z Asiatů i Afroameričanů 18. června 2021 6:26
Domů
Sdílet
Diskuse