Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 17:41
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Od září nebudou hrazeny preventivní testy na covid, uvedl Vojtěch

Od září nebudou hrazeny preventivní testy na covid, uvedl Vojtěch
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Jak avizoval, tak se stalo. Ministr Vojtěch (za ANO) oznámil, že se preventivní testy na covid nebudou hradit z veřejných peněz.

Vláda schválila, že od 1. září nebudou preventivní testy na covid hrazeny z veřejných peněz. Rozhodnutí tlumočil novinářům ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Vláda v rámci rozhodnutí schválila i několik výjimek – toto rozhodnutí se netýká dětí mladších 12 let, rozočkovaných osob nebo osob, které se nemohou nechat očkovat ze zdravotních důvodů. 

Doporučeno
V Praze se otevřelo další očkovací centrum bez registrace, najdeš ho v obchodním domě na Smíchově V Praze se otevřelo další očkovací centrum bez registrace, najdeš ho v obchodním domě na Smíchově 19. července 2021 10:43

Česká vláda se snaží občany k očkování proti koronaviru motivovat různě. Nejprve to ani nutné ani nebylo, postupem času se však zájem o očkování pozvolna vytrácel. Rozhodla se proto otevřít očkovací centra bez registrace, kde lidé mohou vyhrát věcné ceny, nebo naopak, jako i v tomto případě, přistoupila ke stopce hrazení preventivních koronavirových testů z veřejných peněz.

Nové ustanovení, alespoň podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, jak uvedl Deník N, to motivačně působit má. „Pokud se bavíme o testech, které nebudou hrazeny, jsou to testy umožňující lidem jít za zábavou,“ dodal. Testování ve firmách by se to nejspíš týkat nemělo, jednoznačně to ale ještě není známo.

Očkování v České republice však stále není a nebude povinné. Bude však nutné, v případě absence vakcinace a následných návštěv veřejných míst, chodit na testy a utrácet za ně peníze. Někteří lidé vnímají tuto strategii vlády jako diskriminační a nátlakovou, a dokonce proti tomu uspořádali demonstraci, o které jsme psali

Zpět
Sdílet
Diskuse