Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2021 9:30
Čas čtení 4:55
Dominik Vetrák

9 změn v příběhu a scénáři, které si vynutili herci

9 změn v příběhu a scénáři, které si vynutili herci
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Shakira, Ben Affleck nebo Dwayne Johnson nebrali NE jako odpověď.

Herci jsou nástrojem studia a režiséra na to, aby věrohodně ztvárnili jejich příběhy a nalákali lidi do kin. Někteří mají pro filmovou produkci větší cit a více se zapojují do výroby filmu či jeho propagace, ale jen výjimečně se podílejí na důležitých příběhových či scenáristických rozhodnutích. Existují však případy, kdy herec nejprve kývl na nějakou nabídku, ale v jistém bodě produkce se rozhodl, že pokud se něco ve filmu či v dané scéně nezmění, nebude moci pokračovat v natáčení.

Někteří herci tak role opustili, jiní si své požadavky protlačili. Spoustu z těchto příběhů neznáme, ale některé se dostaly na povrch, a proto se dnes podíváme na 9 případů, kdy si herci prostě dupli a režiséři, producenti či scénáristé je poslechli. I když to studio stálo 5 milionů dolarů navíc.

Doporučeno
10 nejlepších filmů Stevena Spielberga 10 nejlepších filmů Stevena Spielberga 26. července 2021 9:30

Shakira změnila vzhled své animované postavy v Zootropolis, protože byla nerealisticky hubená

Když Shakira viděla, jak bude vypadat její postava v animáku Zootropolis, šéfům v Disney rovnou řekla, aby jí přidali pár kilo („put some meat on her bones“). Zpěvačka Gazelle byla příliš hubená a Shakira se bála, že to negativně ovlivní její fanynky všude po světě.

Řekla si, že její postava musí vypadat reálně, a tak se jí zvětšily boky a celkově nabrala trochu víc kil. Je skvělé, že zpěvačka myslí na to, jak se dívky vidí ve filmových postavách, a že je nezdravé hnát se za bezchybnou, často až nezdravě dokonalou postavou.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shakira (@shakira)

Natáčení Gone Girl se zastavilo na 4 dny, protože Ben Affleck odmítal ve filmu nosit kšiltovku konkurenčního týmu

Ben Affleck je hrdý občan Bostonu, a tak je přirozené, že je fanoušek baseballového týmu Boston Red Sox. Režisér snímku David Fincher chtěl, aby se jeho postava během návštěvy letiště nějak maskovala, aby nepoutala pozornost médií. Affleck měl proto nosit kšiltovku Yankees. Neúprosná rivalita mezi těmito dvěma týmy však vedla k tomu, že to Affleck odmítl.

Natáčení filmu se z tak neuvěřitelného důvodu zastavilo na 4 dny, dokud režisér neustoupil a Affleckova postava nakonec nosila na hlavě kšiltovku newyorského klubu Mets. Natáčení filmu se stopne pouze v extrémních případech, jako je zranění někoho ze štábu a podobně. Affleck a Fincher jsou zřejmě mimořádně tvrdohlaví. No a Affleck je sportovní fanoušek až do morku kostí.

Gone Girl
Zdroj: 20th Century Fox

Michelle Rodriguez v prvním Rychle a zběsile odmítala, aby její postava podváděla Doma Torretta, ztvárněného Vinem Dieselem

Herečka přiznala, že se před tvůrci filmu dokonce rozplakala. Snila o herectví, ale odmítala se postavit před miliony lidí a udělat ze sebe osobu, která bude podvádět svou velkou lásku, i když si to vyžadoval scénář. Rodriguez hrozila, že pokud ji budou nutit začít si ve filmu s Brianem (Paul Walker), odejde z filmu. Naštěstí ji podpořil i Vin Diesel, který hrál Dominica Toretta, díky čemuž je lze nazývat milující a věrnou rodinou i po 9 filmech.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 101326 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak Robert Downey jr. změnil konec Avengers.
  • Pro jakou změnu příběhu v The Rampage hrozil Dwayne Johnson, že skončí s filmem.
  • Jak Tom Cruise nešikovným filmařstvím v podstatě zničil plány na propojený filmový vesmír příšer od studia Universal.
  • Proč musela Bryce Dallas Howard utíkat před T-Rexem na podpatcích.
Domů
Sdílet
Diskuse