Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 12:23
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

Majestátní Rolls-Royce Ghost si vzal do parády úpravce Mansory, výsledkem je 720 koní

Majestátní Rolls-Royce Ghost si vzal do parády úpravce Mansory, výsledkem je 720 koní
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Ultraluxusní limuzína nabrala na agresivitě a výkonu.

Na podzim minulého roku nám Rolls-Royce představil zcela novou generaci modelu Ghost a už přichází na řadu úprava od Mansory. Renomovaný úpravce nezůstává své pověsti nic dlužen a svým výtvorem povyšuje ultraluxusní limuzínu na nový level. V hlavní roli jsou opět uhlíková vlákna, z nichž je dotvořen exteriér vozidla.

Doporučeno
Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem 10. července 2021 9:30


Půvabná limuzína tak nabrala na agresivitě, o což se starají nové karbonové nárazníky, prahy a lišty v zadní části vozidla. Celek je zabalen do sněhobílého laku, na přední kapotě však Mansory přiznalo karbonová vlákna, protože danou část karoserie nalakovali pouze průhledným lakem. Celek stojí na obrovských černých 22" discích V.6, které obouvají pneumatiky 265/35 R22 vpředu a 295/30 R22 vzadu.

Mansory, Rolls-Royce, Ghost,
Zdroj: Mansory

V rámci zadního masivního difuzoru přibyly čtyři rozměrné koncovky výfuku, no a ve smyslu tradic nemohou chybět ani dodatečné LED pásy. Zevnějšek je ostatně posetý oranžovými detaily včetně vnitřku masky, která je zároveň v tomto odstínu podsvícená. V obdobném hávu je nakonfigurován i interiér, kde převládá bílá a oranžová (mandarin) kůže, jíž sekundují dekory v černém klavírním laku.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? 25. května 2021 14:30

Za velkolepou maskou se nachází dvakrát přeplňovaný 6,75litrový dvanáctiválec, jaký známe z velkého Phantoma. Původní výkon (420 kW / 571 koní a 850 Nm) je však minulostí, protože díky novým turbodmychadlům, výfukovému potrubí a upravené řídící jednotce výkon poskočil až na úroveň 530 kW / 720 koní a 1 020 Nm. Celkově 2,5tunový kolos tak dokáže akcelerovat z 0 na 100 km/h jen za 4,4 sekundy. Mansory uvádí, že po úpravách by kombinovaná spotřeba měla být na úrovni 16,7 l/100 km. Cenu úpravce nezveřejnil.

Mansory, Rolls-Royce, Ghost,Mansory, Rolls-Royce, Ghost,Mansory, Rolls-Royce, Ghost,Mansory, Rolls-Royce, Ghost,
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse