Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2021 8:28
Čas čtení 0:52
Adam Smeták

Barbora Špotáková se loučí s olympiádou. Prozradila, kdy a jak chce ukončit kariéru

Barbora Špotáková se loučí s olympiádou. Prozradila, kdy a jak chce ukončit kariéru
Zdroj: Ryan Pierse/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Legendární oštěpařka se s olympijskými hrami loučí. S kariérou ale zatím nikoli.

Barbora Špotáková na olympijských hrách v Tokiu nepostoupila přes kvalifikaci oštěpařek. Dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná olympijská medailistka tak ve svých 40 letech na olympiádě končí. K postupu jí přitom zbývalo pouhých 42 centimetrů. A i když je to pro ni velké zklamání, její kariéra zde nekončí.

V hodu oštěpem se nedařilo Špotákové ani dalším českým kolegyním. Také  Nikola Ogrodníková a Irena Gillarová nepostoupily do finále, a to tak bude poprvé bez české přítomnost od olympijských her v Atlantě 1996.

Konec v Paříži či Budapešti

Barbora Špotáková se v posledních letech potýkala se zraněními. Ta ji dělala potíže zejména na posledních olympijských hrách v Riu de Janeiru. Přesto se naše oštěpařka dosud drží na úctyhodném osmém místě ve světových tabulkách. V roce 2017 ještě zvítězila na mistrovství světa v atletice v Londýně a na posledních OH si došla pro bronzovou medaili navzdory tomu, že si před Hrami zlomila zánártní kůstku.

Doporučeno
Česko pomalu sčítá olympijské medaile. Kdo by mohl ještě cenný kov získat? Česko pomalu sčítá olympijské medaile. Kdo by mohl ještě cenný kov získat? 6. srpna 2021 10:34

Špotáková se ale zatím s kariérou neloučí. Pro ČT Sport uvedla, že by svoji kariéru chtěla zakončit na olympiádě v Paříži, kde budou plné ochozy nebo rok předtím na mistrovství světa v Budapešti. „Moje babička byla Maďarka a Budapešť je pro mě srdcová záležitost,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse