Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Popname.
26. srpna 2021 15:30
Čas čtení 2:37
Sponzorovaný obsah

Nike SB a Parra se znovu spojili. Podívej se na úžasnou kombinaci skatingu a umění

Nike SB a Parra se znovu spojili. Podívej se na úžasnou kombinaci skatingu a umění
Zdroj: Popname
MÓDA
Uložit Uložené

Charakteristické Parrovy barvy na legendárních teniskách Nike SB představují unikátní sběratelský kousek.

Můžeš na sobě mít klidně pytel od brambor, ale boty měj vždy čisté a kvalitní. Staré moudro našich babiček, které jsme možná jako malí nechápali, ale teď už víme, jak důležité vlastně je mít hezké a kvalitní boty.

Existují různé druhy bot. Od kanad po žabky si každý najde to, co nejlépe odráží jeho styl. Ale snad všichni se shodneme na tom, že dobré tenisky ničím nenahradíš. Modely od Nike SB jsou nestárnoucí klasiky a každý by měl mít alespoň jeden pár doma. 

A pokud ty sám žádné nemáš a rád bys svůj botník rozšířil o něco, čím se odlišíš, třeba ti pomůže, když ti představíme nový model SB Dunk Low Pro, na jehož návrhu se podílel holandský ilustrátor a skateboardový nadšenec Parra. Ty už brzy najdeš v obchodě Popname. Očekávaný release je tento víkend na jejich Instagramu, tak profil nezapomeň sledovat.

Hned na první pohled jsme si tenisky zamilovali hlavně pro jejich abstraktní zdobení, které se snoubí s klasickými bílými plochami. Ale o tom ještě trochu později. Pojďme si teď povědět něco o jejich autorovi, který se dostal skoro až do Tokia.

Parra
Zdroj: Popname

 
Umělec na kolečkách

Parra už už od dětství miloval dvě věci, malování a skateboarding a obojí se snaží kloubit ve svých ilustracích, ale i v návrzích módních kousků. Jak už to bývá, dlouho pěstovaná vášeň donese své ovoce. A donesla jej i Parrovi. Výtvarník se totiž postupně dostal ke spolupráci se značkou Colorblind, kde později vystoupal až na pozici art directora.

Parra
Zdroj: Popname

Jenže jak je známo, sky is the limit. A tak Parra později založil i svou vlastní značku Rockwell, již později přejmenoval na Parra a která začíná s většími firmami spolupracovat na návrzích tenisek. 

Celé Parrovo jméno zní Pieter Janssen. Narodil se v roce 1976 v Nizozemsku a ilustracím a umění se stejně jako skateboardingu věnuje již od mala.
 

Vedle Parra (ex Rockwell), funguje také nová značka Tired Skateboards, kterou si budeš moci brzy objednat tady.

Olympijský návrhář

Vlastní značka, spolupráce s významnými módními společnostmi a sportovci. Těžko říct, kam výš člověk může mířit. Zbývá snad už jen začít kreslit historii. I to se Parrovi podařilo.

Parra
Zdroj: Popname

Když se rozhodlo, že se skateboarding přesune z ulic pod záři olympijských reflektorů, byl to právě Parra, který se měl podílet na návrhu tenisek pro reprezentanty na kolečkách. Avšak stejně jako mnoha dalším lidem, odložila i jemu pandemie sen na později.

Skateboarding Park a Street byl schválen jako olympijský sport a svou premiéru zažil na letošních hrách v Tokiu. Ollie (skok do vzduchu bez dotyku nohou a rukou země) je základ všech triků pochází už z roku 1976. Stojí za ním Alan Gelfand.

Ovšem všechno zlé je i pro něco dobré. Přesunutí Olympijských her v Tokiu pomohlo návrháři k tomu, aby se mohl ještě dále rozvíjet a intenzivněji pracovat na nové sérii tenisek. Díky času navíc a novým příležitostem rozvíjet svou návrhářskou estetiku s využitím svých typických barev, tónů a stylů.

Dlouhodobá spolupráce je nejlepší spolupráce

Nejsou to ale jen výjimečné příležitosti, kterým Parra propůjčuje své originální abstraktní návrhy. Svou abstrakci krajiny a charakteristické barvy vpletl právě i do nových tenisek Nike SB Dunk Low Pro, pro které jako základ posloužil klasický model svěže bílých bot Dunk Low

Geometrické tvary nové řady bot vyvažují zářivě bílé plochy, které jsou typické právě pro klasické Dunk Low a které o to víc dávají vyniknout originálním barvám z Parrovy palety. Ztělesněnou představivost, kterou má model SB Dunk Low Pro reprezentovat pak podtrhuje ilustrovaná stélka, černé logo, které úžasně kontrastuje bílým plochám i pestrým ilustracím a signatura značky Parra na jedné z patek.

Parra
Zdroj: Popname

SB Dunk Low pro ale nejsou první podobou spolupráce, kterou Parra se značkou Nike SB navázal. Spolupracují totiž již od roku 2005, kdy spolu vydali slavný model bot Nike Air Max Amsterodam, nebo také Nike SB Zoom FC „Fret Click“.

Boty Nike SB Dunk Low Pro Parra budou již velmi brzy v nabídce obchodu POPNAME a to formou raffle prodeje. Sleduj @popname_cz na Instagramu, aby ses včas dozvěděl o bližších podrobnostech.

Domů
Sdílet
Diskuse