Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 16:15
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Snowboardistka Pančochová si vzala svoji přítelkyni v Americe. V Česku je ale jejich sňatek neplatný

Snowboardistka Pančochová si vzala svoji přítelkyni v Americe. V Česku je ale jejich sňatek neplatný
Zdroj: Matej Divizna/Getty Images
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Stříbrná medailistka z X Games 2013 uzavřela manželství s Američankou Kaileen Laree ve státě Washington. Na jejich obřad dorazil i medvěd.

Česká snowboardistka Šárka Pančochová slaví. Ve Spojených státech, u města Leavenworth ve státě Washington, si vzala svou snoubenku, Američanku Kaileen Laree. To, že jsou nyní manželským párem, sdílela na Instagramu. Paradoxem však je, že ačkoliv byly obě ženy v Americe oddány, v Česku bude jejich svazek neplatný. Kvůli této skutečnosti svatbu v minulosti odložily.

Doporučeno
Sněmovna odmítla posílit práva homosexuálních párů. Rozhodovala o pěstounské péči Sněmovna odmítla posílit práva homosexuálních párů. Rozhodovala o pěstounské péči 6. srpna 2021 16:46

„Minulý rok byl šílený, a všechno to bude ještě šílenější! Nemůžu se dočkat toho, jak strávím celý zbytek života s mou nejlepší kamarádkou,“ uvedla ve svém instagramovém popisku česká olympionička, která nedávno uzavřela v horách na severozápadě USA sňatek se svou snoubenkou Kaileen.

Američanku požádala rodačka z Uherského Brodu o ruku v roce 2019. Laree už jednou vdaná byla, z prvního manželství má dceru, která se na svatbě také objevila. Kromě toho přišel navštívit obřad v lese u řeky i medvěd, jenž byl zachycen na fotkách.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sarka Pancochova (@sarkasnow)

Pančochová je ale nyní v situaci, kdy je v Americe oficiálně vdaná, ale v České republice je její svazek s manželkou neplatný.

„Je to o lásce, soucitu a péči o ostatní. A taky o férovém jednání pro všechny stejně. Zasnoubily jsme se, jak jste mohli vidět. A nyní jsme se rozhodly, že se nevezmeme, dokud nebudou v České republice povoleny sňatky osob stejného pohlaví,“ uvedla Pančochová v roce 2019.

Ani po dvou letech však manželství pro všechny nebylo Sněmovnou dosud schváleno. Z tohoto důvodu, jak píše na svém Facebooku iniciativa Jsme Fér, odchází některé páry do zemí, kde je jejich vztah právoplatně uzavřen, přestože doufaly, že se budou moci vzít v Česku.

Sněmovna bude ještě o manželství pro všechny jednat, do říjnových parlamentních voleb se ale schválit určitě nestihne.

Domů
Sdílet
Diskuse