Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2021 15:27
Čas čtení 0:41
Adam Smeták

ČHMÚ: V těchto krajích se během neděle očekávají bouře, silný vítr a deště

ČHMÚ: V těchto krajích se během neděle očekávají bouře, silný vítr a deště
Zdroj: Pexels/Tsvetoslav Hristov/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Metorologové vydali výstrahu před bouřkami na východě Česka.

Český hydrometeorologický ústav varuje před bouřemi, které mohou od nedělních 14:00 do pondělních 02:00, zasáhnout východní polovinu Česka. Podle meteorologů může napadnout až 30 litrů vody na metr čtvereční a objevit by se měl i vítr, který může v nárazech dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině

Výstraha před bouřemi je vyhlášena pro všechny kraje na MoravěPardubický kraj, východní polovinu Jihočeského a Královéhradeckého kraje a pro jihovýchod Středočeského kraje. Na silné deště by se měli připravit lidé žijící ve Zlínském kraji, ve východní části Moravskoslezského kraje a v Jihomoravském kraji. Konkrétněji na Břeclavsku, Hodonínsku, Kyjovsku a ve Veselí nad Moravou.

ČHMÚ
Zdroj: ČHMÚ

Vydatně by podle ČHMÚ mělo pršet od nedělní půlnoci do pondělního rána ve Zlínském kraji a v částech Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Varování platí také pro ojedinělé rozvodnění malých toků a pro nebezpečí způsobené silným větrem. Ten může lámat větve stromů.


„Nebezpečí mohou představovat také blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ varuje ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse