Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2021 8:40
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

Spojené státy plně schválily vakcínu společností Pfizer-BioNTech jako první protikoronavirovou očkovací látku

Spojené státy plně schválily vakcínu společností Pfizer-BioNTech jako první protikoronavirovou očkovací látku
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) schválil vakcínu společností Pfizer-BioNTech jako první oficiální očkovací látku proti koronaviru.

Vakcína firem Pfizer-BioNTech se v pondělí ve Spojených státech stala první očkovací látkou, která byla oficiálně schválena jako preventivní léčivo v boji proti koronaviru. Látka s názvem Comirnaty, kterou se hojně očkuje i v České republice, schválil americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) jako bezpečnou pro jedince nad 16 let. Pro osoby mezi 12 a 15 rokem života a pro aplikování třetí dávky má stále povolení pro nouzové použití (EUA).

Doporučeno
S odborníkem vyvracíme mýty o očkování proti koronaviru: Vakcíny nemění DNA ani nezpůsobují neplodnost S odborníkem vyvracíme mýty o očkování proti koronaviru: Vakcíny nemění DNA ani nezpůsobují neplodnost 3. června 2021 16:39

Vakcína Comirnaty, vyvinutá ve spolupráci mezinárodní farmaceutické firmy Pfizer a německé biotechnologické společnosti BioNTech, byla první vakcínou proti koronaviru, jež byla představena světu. Povolení pro nouzové použití získala 11. prosince 2020 pro osoby starší 16 let. Od té doby jí byly naočkovány miliony lidí po celém světě, z niž jen hrstka zaznamenala závažné vedlejší účinky.

Domů
Sdílet
Diskuse