Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2021 15:30
Čas čtení 4:57
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Trailer pro Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a spoustu dalších tajemství. Uvidíme ve filmu Daredevila?

Svět Marvelu: Trailer pro Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a spoustu dalších tajemství. Uvidíme ve filmu Daredevila?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vše, čeho sis možná nevšiml v traileru pro No Way Home.

Konečně jsme mohli vidět trailer na třetího Spider-Mana s podtitulem No Way Home. Dnes už víme, že se bude zabývat multiverse, a tedy více alternativními světy a dimenzemi z prostředí Marvelu.

V komiksech to znamenalo odlišné verze hrdinů a záporáků, ve filmovém světě to dovolí Marvelu, aby například spojil filmy od Sony (Spider-Man filmy s Andrewem Garfieldem, Tobeym Maguirem či Tomem Hardym jako Venomem) s těmi v MCU (Avengers).

Doporučeno
5 nejočekávanějších zářijových kinofilmů 5 nejočekávanějších zářijových kinofilmů 23. srpna 2021 17:49

Už déle víme, že v No Way Home se ukáží několik známých postav z předešlých Spideyho filmů, no a dnes se nám několik z nich i oficiálně potvrdilo. Po tom, co Doctor Strange nešťastně pokazí silné kouzlo, se zřejmě prolomí časová a prostorová kontinuita, což způsobí, že se propojí alternativní dimenze (multiverse).

Ať už to bude jeho přičiněním, nebo naváže na konec Lokiho, kdy se Sylvie postarala o to, že takzvaná Sacred Timeline zůstala nekontrolovaná (více o tom zde), vyústí to v obrovské problémy. V traileru se toho děje opravdu hodně. Je možné, že Spidey se rozdělí do více dimenzí, respektive několik dimenzí se spojí v jednu. Vidíme i Strange, který Petra Parkera školí o tom, že nemůže donekonečna žít dvojí život (Parker/Spider-Man).

Spider-Man: No Way Home
Zdroj: Marvel Studios

Následně vidíme i scénu, v níž ze Spider-Mana vyrazí astrální projekci Petra Parkera, což může znamenat několik věci. Spekulovat o tom nejdeme. Na internetu se totiž objevily potenciálně pravdivé spoilery, které vyzradily děj většiny filmu a zkazily ti mnohá překvapení.

Po tom, co se jednotlivé světy začnou spojovat, vidíme v rychlých prostřizích několik akčních scén. Na setinu vteřiny se ve tmě ukáže něco, co vypadá jako záporák Lizard z The Amazing Spider-Man s Andrewem Garfieldem. Následně vidíme žluté blesky, které signalizují záporáka Electra (objevil se v The Amazing Spider-Man 2). Na zlomek sekundy se objeví i hora písku/země v nepřirozeném tvaru, což zase odkazuje na přítomnost Sandmana ze Spider-Man 3 od Sama Raimiho.

Barva Electrových blesků je však z toho všeho nejzajímavější. V The Amazing Spider-Man byla modrá, stejně jako samotný Electro. Zde je však žlutá, což může znamenat, že jde o jinou verzi Electra. Fakt, že tento Electro nebude modrý, potvrdil i jeho herecký představitel Jamie Foxx.

Vzhledem k události z Lokiho víme, že alternativní verze postav cestující napříč časem a dimenzemi se nazývají Variants. Je docela možné, že tyto záporáky budou sice hrát herci, kteří je ztvárnili v předešlých filmech, ale charakterově budou zcela jiní.

Sedělo by to i proto, že na konci Lokiho jsme poznali postavu se jménem He Who Remains. Šlo o zestárlou verzi Kanga the Conquerora, který se stane dalším velkým marveláckým záporákem. Obě verze postavy ztvární Jonathan Majors a my už víme, že jeho skutečný Kang se bude chovat jinak než ten na konci Lokiho. Je tedy vysoce pravděpodobné, že Electro, Sandman a všichni ostatní budou odlišní, než jaké si je pamatujeme.

To však neznamená, že všechny tyto postavy budou odlišné. Pokud bude Electro z Earth-1, Sandman může být z Earth-2 a Lizard zase z Earth-3, čili z alternativních verzí světa. No a pak tu máme Green Goblina. Na 100 % to nepotvrdíme, ale myslíme si, že ten smích v pozadí skutečně patří Willemovi Dafoe, který postavu ztvárnil v Raimiho trilogii. V rychlosti vidíme i Goblinovu bombu, otázkou tedy už je jen to, o jakou verzi Goblina jde.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102406 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Budou Green Goblin a Doctor Octopus verzemi z původní Spider-Man trilogie od Raimiho?
  • Bude Electro vypadat jinak než ve filmu The Amazing Spider-Man 2?
  • Proč si myslíme, že ve filmu se skutečně objeví Andrew Garfield a Tobey Maguire jako předešlí Spider-Mani?
  • Uvidíme ve filmu i Kingpina a Daredevila ze seriálu od Netflixu se stejnými herci?
  • Existuje šance, že vznikne Spider-Man 4 jako pokračování Raimiho trilogie s Maguirem?
Domů
Sdílet
Diskuse