Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2021 17:30
Čas čtení 5:15
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu

Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu
Zdroj: Sony/The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL SERIÁLY
Uložit Uložené

Odhalení hlavního záporáka, Multiverse a potvrzení 2. série. Finále Lokiho bylo bohaté na zajímavé události.

Finální díl seriálu Loki z hlediska množství zajímavých událostí a nečekaných zvratů nezklamal. V uplynulých 5 epizodách jsme se dočkali několika narážek (Ravonna Renslaye je jeho komiksová láska a s příšerou Alioth bojoval i v komiksech) a easter eggů na Kang the Conqueror.

Jde o obrovského záporáka z řad Marvel Comics, který Avengerům nejednou zavařil na úrovni Thanose. Právě Kang má být dalším záporákem ve fázi 4 a v dalších filmech a seriálech od Marvelu.

Doporučeno
10 nejočekávanějších seriálů do konce roku 2021 10 nejočekávanějších seriálů do konce roku 2021 15. července 2021 14:30

Nevíme, jak dlouho bude hrozbou a zda se s ním Avengeři vyrovnají v nejbližší velké týmovce, nebo se to celé završí v podobném konceptu jako s Thanosem, tedy 3 fáze a 2 velkofilmy (Avengers Infinity War a Endgame). Kanga nejblíže uvidíme zřejmě až ve filmu Ant–Man 3: Quantumania. Zároveň to však bude poprvé, co ho uvidíme. Postava, která se objevila v poslední epizodě Lokiho, totiž nebyla stejným Kangem, který Avengerům způsobí problémy. 

Na konci Lokiho jsme totiž viděli postavu nazvanou He Who Remains. V komiksech žije stejnojmenná postava, která je finálním ředitelem organizace TVA a chrání tok času. V Lokim je tato postava jakousi směsicí komiksového He Who Remains a Immortuse. Kdo že je to ten Immortus? No přece Kang the Conqueror! A v tomto bodě chápeme, proč se lidé neznalí komiksů mohou škrábat na hlavě a proč si zřejmě poslední díl příliš neužili. 

Immortus je zestárlá verze Kanga, obrovského záporáka, který ničil jednu dimenzi za druhou. Ve starším věku už prostě nemá zapálení a motivaci dokazovat si něco víc a vzdal se dobývání celého vesmíru. Immortusovo civilní jméno zní Nathaniel Richards. Že je ti to známé?

Kang the Conqueror
Zdroj: Marvel Comics

To bude proto, že v jistém bodě komiksového příběhu šlo o otce Reeda Richardse, lídra týmu Fantastická čtyřka (geniální vědec, který se dokáže natahovat). Marvel Studios v současnosti pracuje na vlastní verzi příběhu Fantastické čtyřky, takže se o Kangovi možná dozvíme více i tam. 

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Immortus je tedy zestárlá verze Kanga. Kang má v Marvelu několik podob a identit. Byl egyptským faraónem a i Iron Ladem, lídrem Young Avengers. Dokáže cestovat v čase a vyzkoušel už množství různých postav. Postava v Lokim byla tedy záporákem, ale jen do jisté míry.

Tento Immortus už nechtěl dobýt žádné světy a dimenze a chránil Sacred Timeline před příchodem svých jiných verzí. Jak sám tvrdil, jeho identita se váže k více než jen obyčejnému jménu, neboť měl několik jmen a identit. A ty ostatní nejsou až tak přívětivé jako on.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99719 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Čím je zajímavý Kang the Conqueror a proč ho nemusí hrát stejný herec.
  • Jaké schopnosti má Kang a proč se nemůže srovnávat s verzí z Lokiho, protože Avengers dokáže potrápit více než Thanos.
  • Jak Loki propojil Multiverse a objeví se ve Spider-Manovi nebo jiném filmu.
  • Proč se bude Kang v dalším filmu nebo seriálu nejspíš chovat jinak.
  • Jaké seriály a filmy od Marvelu uvidíme v příštích dvou letech.
Domů
Sdílet
Diskuse