Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2021 17:49
Čas čtení 5:14
Dominik Vetrák

5 nejočekávanějších zářijových kinofilmů

5 nejočekávanějších zářijových kinofilmů
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tyto filmy si v kině nechá ujít jen málokdo.

Hollywoodská studia se nadále pokoušejí oživit kina. Diváci se do nich ovšem stále nehrnou. Důkazem toho (pokud ti nestačí návštěvnost tvého lokálního kina) jsou i mezinárodní tržby. Prodělává skoro každý nový film a my netušíme, kdy se situace změní. Pokud ale nezačneš znovu chodit do kina, bude to pouze horší a nakonec se to možná celé zase na pár měsíců zavře.

My budeme doufat, že alespoň zářijový program zůstane beze změny, protože už netrpělivě vyhlížíme premiéru novinky James Bond: No Time to Die. Pokud se nic nestane, koncem měsíce uvidíme labutí píseň Daniela Craiga v jeho nejznámější roli.

Doporučeno
5 skvělých seriálů, u kterých se neubráníš záchvatům smíchu. Všechny najdeš na Netflixu 5 skvělých seriálů, u kterých se neubráníš záchvatům smíchu. Všechny najdeš na Netflixu 20. srpna 2021 14:30

1. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 2. 9. 

Ještě před Bondem však dorazí další epizoda nejdražšího seriálu historie s názvem Marvel Cinematic Universe. Nejnovější marvelovka nám představí svého prvního asijského hrdinu, konkrétně jde o mistra bojových umění z Číny. Komiksového Shang-Chiho vychoval a vytrénoval jeho otec Fu Manchu — čínský mafiánský bos a nesmrtelný čaroděj.

Filmová verze ale bude jiná. Zde bude Shang-Chiho otcem Mandarin, lídr zločinné a teroristické organizace Ten Rings. O ní jsi slyšel i ve třetím Iron Manovi, kde si Mandarina zahrál Ben Kinsgley. Šlo však jen o herce, přičemž skutečný Mandarin se někde schovával. Nyní se světu ukáže v celé své kráse a postaví se mu právě Shang-Chi se svými starými, ale i novými přáteli. A mimochodem, Ben Kingsley bude i v tomto filmu. 

Shang-Chi nemá superschopnosti. Není to žádný Captain America s vylepšeným tělem, ale dokáže bojovat jako málokdo v marvelském světě. Jeho schopnosti se možná ve filmu změní, ale v první řadě se dočkáme pořádně akčního filmu s úžasnou choreografií soubojů. Hlavní postavu ztvární Simu Liu, přičemž uvidíme i zmíněného Bena Kingsleyho, Awkwafinu, Benedicta Wonga, Michelle Yeoh a další. Drtivou většinu hereckého obsazení tvoří čínští herci.


P.S. Menší roli bude mít i záporák Abomination, který naposledy bojoval s Hulkem ještě ve filmu The Incredible Hulk, když hrál Hulka Edward Norton.

2. Mimi šéf: Rodinný podnik – 2. 9. 

Nejočekávanějším animákem měsíce bude zřejmě dvojka Mimi šéfa. Úspěšný animák o inteligentních, mluvících a speciálně vycvičených batolatech zaznamenal v roce 2017 obrovský úspěch. Tvůrci se okamžitě pustili do práce na seriálech a jiných projektech, a v září ukáží dětem pokračování filmového příběhu. 

Příběh dvojky se přesune o mnoho let do budoucnosti. Ted a Tim jsou již dospělí muži. Mají se rádi, ale občas spolu stále nevycházejí a jeden s druhým nesouhlasí. Ted je ponořený ve svém byznysu a jde mu hlavně o peníze, zatímco Tim vychovává dvě děti. Ukáže se, že jedno z nich je špionem a členem Baby Corp. Z Teda a Tima dočasně udělá děti, aby mu pomohli vyřešit mysteriózní kriminální případ.

A zbytek si můžeš buď domyslet, nebo vyčíst z traileru, který jasně udává styl animáku. Pokud máš děti nebo velmi malé sourozence, klidně je vezmi do kina. Pokud ale jako dospělý hledáš animák pro náročnější, Mimi šéfovi 2 se vyhni.

3. Zhoubné zlo (Malignant) – 9. 9. 

Co by to bylo za měsíc, kdyby do kin nešel nějaký animák a zároveň horor, že? A zatímco Mimi šéf 2 spoustu lidí asi nezaujme, horor Malignant/Zhoubné zlo je již z úplně jiného soudku. Režie se totiž chopil James Wan, režisér prvního Saw, Insidious a prvních dvou dílů hororu Conjuring. Wan je schopný hororový režisér, který dokáže překvapit originálními nápady a skvělým zpracováním duchů / příšer.

Domů
Sdílet
Diskuse