Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2021 14:30
Čas čtení 7:00
Dominik Vetrák

Sex, brutální vraždy, sofistikovaný, ale také záchodový humor a špičková animace. Toto je 10 nejlepších animovaných seriálů

Sex, brutální vraždy, sofistikovaný, ale také záchodový humor a špičková animace. Toto je 10 nejlepších animovaných seriálů
Zdroj: Adult Swim
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokud hledáš opravdu kvalitní animované seriály, které budeš hltat více než tvé děti či mladší sourozenci, máme pár vynikajících tipů.

Vyhnuli jsme se Simpsonovým, Futuramě, Family Guy, Bob’s Burgers a South Parku, protože ty zná i tvá babička. Stejně tak jsme se vyhnuli všem anime, protože těm jsme věnovali samostatný článek.

Přemýšleli jsme, že top 10 sestavíme pouze ze seriálů na Netflixu, ale nakonec jsme se rozhodli, že v úvahu budeme brát všechny streamovací platformy, které si můžeš normálně předplácet a sledovat i na Slovensku, odkud autor článku pochází. Vypadly tedy Disney+ (Star Wars a Marvel seriály), HBO Max (Boondocks), Paramount+ a Hulu (Gravity Falls, Over the Garden Wall).

Doporučeno
RECENZE: Witcher: Nightmare of the Wolf RECENZE: Witcher: Nightmare of the Wolf 25. srpna 2021 15:30

1. Rick and Morty – Netflix, HBO

Je až zarážející, kolik lidí stále neví o tomto seriálu. Lokální televize ho nevysílají a z nějakého důvodu se mu ani po 5 sériích nepodařilo prorazit do vod evergreenových a masových animovaných seriálů. Je přitom lepší než drtivá většina z nich.

Děj sleduje geniálního vědce Ricka Sáncheze, který dokáže cestovat dimenzemi a v čase, dokáže vytvářet klony, gigantické příšery a vlastně dokáže cokoliv, co tě napadne. Není však neohrožený hrdina. V podstatě je to antihrdina, místy záporák, který odmítá přijmout odpovědnost za své činy a často způsobí bolest a trauma milionům lidí včetně své rodiny. 

Svá bláznivá dobrodružství plánuje a provádí primárně se svým vnukem Mortym, nevinným chlapcem, ze kterého se v průběhu seriálu stává masový vrah s perverzními úchylkami. Rick a Morty je vynikající sci–fi seriál s množstvím originálních nápadů, které se dají uskutečnit díky animovanému formátu. Zároveň je nesmírně vtipný, takže je docela možné, že se budeš hlavně v rámci prvních 2—3 sérií nahlas smát u každé epizody.

 

2. BoJack Horseman – Netflix

Na Refresheru máme takové malé pravidlo. Pokud se zmiňují animované seriály, respektive nedoceněné seriály, respektive cokoliv spojeného se seriály, nedokážeme nerozebírat BoJacka Horsemana. BoJack by měl být prohlášen za kulturní bohatství této planety a měl by se na něj podívat každý dospělý jedinec, ať už se nachází v jakémkoli psychickém rozpoložení a životní situaci. 

BoJack dokáže hojit rány, ale i vytvářet nové. Je neuvěřitelně autentický a rozebírá několik stresujících aspektů života, lidského chování a sebedestruktivního smýšlení nejen o sobě samém, ale i světě jako takovém. Tvůrci jsou nadmíru geniální už jen proto, že všechny tyto depresivní témata a sociální problémy dokáží perfektně kombinovat s humorem. V jednu chvíli se nahlas směješ, ve druhé zase s otevřenými ústy sleduješ dialogy postav, které ti připomenou tvé největší životní omyly. 

Tvůrci navíc srší množstvím skvělých a originálních nápadů spojených s vytvářením postav a vizuálních vtipů. BoJack se totiž odehrává ve světě, kde zvířata žijí stejně jako lidé. Chodí po dvou nohou, mluví, pracují a žijí normálním životem. Ryby akorát potřebují vodu na dýchání a ptáci si volně létají po světě (mnozí to využívají při práci paparazzi). BoJacka můžeme popisovat v dalších odstavcích, ale pokud jsme tě nepřesvědčili dosud, nemá to smysl. Je to geniální a tečka.

3. Big Mouth – Netflix

Netflix je plný titulů, které oscilují na pomezí komediálních a seriózních seriálů, zvláště těch animovaných. Dalším skvělým příkladem je Big Mouth. Seriál zobrazuje děti, které se postupně dostávají do puberty. V tomto období života je začnou ovlivňovat hormony, které seriál vyobrazuje jako hormonální monstra, věčně nadržená, perverzní a úchylná stvoření, která našim teenagerským hrdinům málokdy poradí správně.

Většinou se vinou svých hormonů dostávají do obrovských problémů. A to jak v partnerských vztazích, ať už romantických nebo kamarádských, tak i v těch rodinných. Big Mouth má velké srdce a dokáže člověka dojmout, ale v první řadě jde o komediální seriál.

Má skvělé postavy, které si okamžitě zamiluješ a které neustále dokážou překvapit nějakou bizarností. Animák se snaží podat neinformovaným i informace o sexualitě z každého možného úhlu pohledu, takže je vhodný i jako edukativní program. Akorát se na něj musíš dívat s velkým nadhledem.

4. Castlevania – Netflix

Castlevania je suverénně nejlepší akční animovaný seriál na Netflixu. Tedy pokud nepočítáme anime seriály z Japonska. A vůbec, klasické anime jako One Punch Man se s Castlevanií ani příliš srovnávat nedá. Děj začíná v roce 1455, kdy se do Drákulova zámku vydá mladá léčitelka. Chce se od něj naučit o vědě vše, co se dá, aby tak své nabyté znalosti využila při léčení a pomoci lidem.

O 20 let později je však usvědčena z čarodějnictví a upálena na hranici. Když se to dozví hrabě, nastane peklo na zemi. Proti Drákulovi a celému světu upírů a příšer se postaví čarodějnice Sylpha, poslední lovec příšer z rodu Belmont jménem Trevor a Drákulův syn Alucard. Mezi hlavními postavami výtečně funguje chemie a s přibývajícími epizodami se zlepšují i jejich bojové schopnosti.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102486 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který špionážní seriál nás svým oplzlým humorem pravidelně dostává do kolen.
  • Který letošní seriál nás naprosto ohromil a překonal i superhrdinský seriál The Boys.
  • Harley Quinn tě ve svém seriálu přesvědčí, že je lepší bez Jokera, ale zato s méně známými DC postavami.
  • Který seriál se může pyšnit fotorealistickými animacemi.
Domů
Sdílet
Diskuse