Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2021 19:40
Čas čtení 1:02
Tímea Krauszová

Khabib Nurmagomedov považuje ring girls za zbytečné. Prý se v jejich přítomnosti cítí nepohodlně

Khabib Nurmagomedov považuje ring girls za zbytečné. Prý se v jejich přítomnosti cítí nepohodlně
Zdroj: Wikimedia/UFC/volně k užití
NEWS BOJOVÉ SPORTY
Uložit Uložené

Tyto ženy chodí kolem a ukazují lidem, že začíná druhé kolo. Ale nikdo se nedívá na čísla, tvrdí bývalý UFC šampion.

Bývalý UFC šampion Khabib Nurmagomedov není z přítomnosti ring girls vůbec nadšený. Podle Ladbible na tiskové konferenci prozradil, že během jeho akce v Moskvě v září tyto ženy fanoušci neuvidí. Důvodem je pocit nepohodlí, který mu způsobovaly.

Nikdo se jim nedívá na čísla

V minulosti vzal Nurmagomedov svého otce na zápas. Kvůli přítomnost cage girls se však bojovník cítil mimořádně trapně. „Tyto ženy chodí kolem a ukazují lidem, že začíná druhé kolo. Ale nikdo se nedívá na čísla. Cítil jsem se nepohodlně kvůli svému otci,“ vysvětlil pro magazín Bloody Elbow. Nurmagomedov dodal, že podle něj jsou tyto ženy naprosto zbytečné a jde o zastaralý zvyk.

ring girl MMA
Zdroj: Getty Images/Dylan Buell

„Podívejte, nechci nikoho urazit. Ring girls jsou nejméně užitečnými lidmi v bojových sportech. Co je jejich úkolem? Ukázat vám, že běží druhé kolo,“ rozhořčoval se. Nejde o sport, nejde ani o užitečnou pomoc, protože lidé vědí i z obrazovek na místě, jaké kolo sledují. Dodal, že ví, že jde o zvyk z minulosti, ale podle něj je to spíše chyba.

Doporučeno
150kilový obr Bob Sapp v ringu ničil soupeře brutální silou. Později byl obviněn, že záměrně prohrával zápasy 150kilový obr Bob Sapp v ringu ničil soupeře brutální silou. Později byl obviněn, že záměrně prohrával zápasy 26. srpna 2021 14:00

Několik sportů využívá ženy na ukazování průběžných výsledků nebo jiných informací, není to jen MMA. V posledních letech se objevily kampaně za zrušení této tradice, která objektivizuje ženy. Zmizely už například z drah formule 1 v roce 2018, organizátoři tehdy řekli, že tento zvyk se příčí moderním společenským normám.

 

„Jsou lidé, kteří přicházejí proto, aby se dívali na tyto ženy,“ dodal k věci Nurmagomedov s tím, že takoví lidé by 17. září na jeho event ani neměli přijít. „Pokud však chcete vidět zápasy nejlepších sportovců, v takovém případě pro vás máme místa v CSKA aréně.“

Domů
Sdílet
Diskuse