Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2021 v 9:07
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Aktivisté bojující za práva zvířat se přivázali ke vchodu do Babišových jatek v Mirovicích

Aktivisté bojující za práva zvířat se přivázali ke vchodu do Babišových jatek v Mirovicích
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Podle Policie ČR na místě zatím nedošlo k žádnému konfliktu.

Zhruba dvacet aktivistů z hnutí za osvobození zvířat se v úterý ráno přivázalo ke vchodu do Babišových jatek v Mirovicích. Podle protestujících, kteří chtějí bránit provozu areálu, se jedná o první nenásilnou akci svého druhu u nás a jak uvádí Policie ČR na Twitteru, celá akce se zatím obešla bez větších komplikací.

Doporučeno
VIDEO: Brněnští kriminalisté pátrají po útočníkovi, který surově zbil a okradl třiašedesátiletého muže VIDEO: Brněnští kriminalisté pátrají po útočníkovi, který surově zbil a okradl třiašedesátiletého muže 31. srpna 2021 v 8:45

Písečtí policisté monitorují protest aktivistů u areálu drůbežárny Mirovice. Několik desítek aktivistů s transparenty se pohybuje u brány a plotu objektu. Zatím nedošlo k žádnému konfliktu,“ uvádí Policie ČR.

Jatka v Mirovicích na Písecku, která spadají pod Agrofert, se zaměřují na zpracování kuřat a kachen. „Jsme tady ze zoufalství. Zvířata jsou citlivé bytosti, to jak se k nim chová člověk, je nesmírně kruté. Jako informovaní lidé cítíme odpovědnost postavit se a upozornit na zbytečné utrpení a násilí, které je denně páchané na nevinných obětech takzvaného živočišného průmyslu,“ řekl pro CNN Prima News jeden z aktivistů. 

V areálu drůbežárny Mirovice, v níž pracuje zhruba 270 lidí, se ročně porazí až čtyři miliony kachen, 1,5 milionu zlatých kuřat a přes dva miliony klasických kuřat.

Aktivisté chtějí pomocí protestu zachránit patnáct zvířat, kterým následně zajistí bezpečné domovy, a zároveň chtějí upozornit na osudy zvířat. V rámci záchranné akce si proto sedli do vjezdu do areálu v Mirovicích a navzájem se spojili řetězem kolem krku.

Doporučeno
Alibaba propustila zaměstnance, kteří promluvili o znásilnění, k němuž ve firmě došlo Alibaba propustila zaměstnance, kteří promluvili o znásilnění, k němuž ve firmě došlo 31. srpna 2021 v 8:05
Domů
Sdílet
Diskuse