Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2021 13:30
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Ministerstvo zahraničí od 1. září ruší seznam zemí s extrémním rizikem nákazy. Jak to bude s cestováním do zemí s černou barvou?

Ministerstvo zahraničí od 1. září ruší seznam zemí s extrémním rizikem nákazy. Jak to bude s cestováním do zemí s černou barvou?
Zdroj: Unsplash/Element5 Digital/volně k užití
NEWS CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU
Uložit Uložené

Všechny černé země se přesunou do tmavě červené kategorie.

Podmínky pro vycestování do zahraničí, ale také ty pro návrat zpět do České republiky, se již více než rok řídí cestovatelským semaforem, který ministerstvo zahraničních věcí pravidelně aktualizuje. Semafor země rozděloval do pěti kategorií podle rizika nákazy, což se od 1. září změní. Černý seznam zemí značící extrémní riziko nákazy přestane existovat a cestování tak bude zase o kousek jednodušší.

Pozitivní zpráva pro cestovatele! Od 1. 9. se ruší seznam zemí s extrémním rizikem nákazy, které byly označeny černě. Země se přesunou do tmavě červené skupiny. Ulehčí se tak podmínky pro návrat neočkovaných do ČR. Očkovaní se nadále mohou vrátit bez testů a karantény,“ tweetlo ministerstvo zahraničních věcí. 

Zpět
Sdílet
Diskuse