Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2021 17:40
Čas čtení 0:59
Richard Balog

Mercedes-Benz slaví 40. výročí užívání airbagu kolekcí s Heronem Prestonem. Nechybí ani speciálně upravené S

Mercedes-Benz slaví 40. výročí užívání airbagu kolekcí s Heronem Prestonem. Nechybí ani speciálně upravené S
Zdroj: Mercedes-Benz
MÓDA MERCEDES-BENZ
Uložit Uložené

Takto si představujeme spolupráci, která není prvoplánová a dokáže oslovit širokou masu lidí i mimo automobilové či módní odvětví.

Spolupráce módních značek, respektive návrhářů a automobilek jsou stále běžnější. Vlastní vizi modelové řady G od Mercedes-Benz nám jen před pár měsíci představil Virgil Abloh a dnes jeho kroky následuje návrhář Heron Preston. 

Bývalý člen seskupení Been Trill a blízký přítel Kanyeho Westa se pod hlavičkou vlastní značky dohodl na zřízení společné kolekce s německým výrobcem prémiových vozů. Hlavním tématem byla oslava 40. výročí užívání airbagu a musíme uznat, že obě strany využily jeho potenciál naplno.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Vedení firmy Mercedes-Benz poskytlo Prestonovi řadu starých airbagů z nárazových testů a on je přepracoval do konceptuálních designů s důrazem na udržitelnost. Využil upcyklování a výsledná kolekce zřetelně odráží prvky obou značek. Součástí je i speciálně upravené S s výraznými žlutými koly a oranžovými částmi, což je barva typická pro modely oblečení zpod rukou amerického návrháře. 

Domů
Sdílet
Diskuse