Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2021 13:57
Čas čtení 1:08
Tereza Šnajdrová

Vražda v Protivíně: Podezřelý spáchal sebevraždu ve vazbě. Dívku měl škrtit, utopit a rozřezat její tělo

Vražda v Protivíně: Podezřelý spáchal sebevraždu ve vazbě. Dívku měl škrtit, utopit a rozřezat její tělo
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

K vraždě došlo 4. září.

V minulém týdnu jsme tě informovali o hašení požáru vozidla značky BMW, vedle nějž se našly ohořelé části těla mladé dívky. Policistům ihned bylo jasné, že pátrají nejen po žháři, ale také po vrahovi a jen pár dní po spáchání trestného činu zadrželi podezřelého. Ten podle nejnovějších informací ve vazbě spáchal sebevraždu, a to jen krátce poté, co se k vraždě přiznal.

Vyšetřování začalo 4. září večer, kdy policisté přijeli k požáru vozidla poblíž Protivína. V lese kromě ohořelého BMW však našli i části těla mladé dívky a nijak zajímavý případ se rázem změnil ve vyšetřování vraždy. „Hned na místě bylo jasné, že se jedná o zločin vraždy,“ řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel jihočeských policistů Luděk Procházka.

BMW, které měl vrah zapálit v lese
Zdroj: Policie ČR

Do případu se ihned zapojilo několik desítek policistů, letecká služba včetně dronů a po 96 hodinách pátrání kriminalisté hlásili, že mají pachatele. „Mezi pachatelem a obětí došlo v počátku v Českých Budějovicích k hádce. Později ji zavlekl k sobě domů, kde ji škrtil a později utopil,“ doplňovala informace o případu vyšetřovatelka Renáta Miková.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Vrah poté v autě, do kterého naložil i svoji oběť, jel z Českých Budějovic až k Protivínu, kde vozidlo zapálil. Toho si naštěstí všimli tamní obyvatelé a zavolali policii. „U shořelého auta se našlo tělo dívky, které bylo posmrtně zdevastováno tak, že část byla oddělena od trupu. Z výpovědi bylo jasné, že z místa činu odešel pěšky do Číčenic, kde zavolal matce, aby pro něho přijela a odvezla ho,“ dodala Miková.

Podezřelý muž se k vraždě dvaadvacetileté dívky ve vazbě přiznal a následně spáchal sebevraždu. Policisté na dnešní tiskové konferenci také uvedli, že oběť svého vraha prakticky neznala a muž měl být závislý na počítačových hrách, a to v takové míře, že žil ve vlastním virtuálním světě

Doporučeno
„Nedá se nic dělat, děvenko,“ řekl vrah a střelil mladou matku, která ho prosila o život. Toto jsou nejbrutálnější vrazi z Česka „Nedá se nic dělat, děvenko,“ řekl vrah a střelil mladou matku, která ho prosila o život. Toto jsou nejbrutálnější vrazi z Česka 12. září 2021 7:00
Domů
Sdílet
Diskuse