Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2021 15:30
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Výbuch plynu v Litovli: Jeden člověk utrpěl popáleniny po celém těle, musel být uveden na plicní ventilaci

Výbuch plynu v Litovli: Jeden člověk utrpěl popáleniny po celém těle, musel být uveden na plicní ventilaci
Zdroj: HZS Olomouckého kraje
NEWS
Uložit Uložené

Poraněný muž byl převezen do nemocnice.

V sobotu večer došlo v obci Litovle na Olomoucku k výbuchu plynu, který zničil rodinný dům. Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek. O případu na svém informoval Záchranný hasičský sbor Olomouckého kraje.

Doporučeno
VIDEO: V Jablonci nad Nisou odpálili více než 160 metrů vysoký komín. Podívej se, jak kolos padal k zemi VIDEO: V Jablonci nad Nisou odpálili více než 160 metrů vysoký komín. Podívej se, jak kolos padal k zemi 25. září 2021 13:11

Server iDNES s odvoláním na mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucii Mikiskovou informoval, že výbuch poranil jednoho mladého člověka, který utrpěl těžké popáleniny. „Utrpěl popáleniny na celém těle, utrpěl inhalační trauma, musel být převeden na umělou plicní ventilaci,“ řekla Mikiskové.

Hasiči museli také z okolních domů evakuovat devět lidí. Statika domu kvůli výbuchu poškozena nebyla. 

K výbuchu podle všeho došlo v prvním patře rodinného domu. V neděli na místo dorazili experti, kteří se případem dále zabývají. Přítomní jsou i speciálně vycvičení psi, kteří vyhledávají ohniska požárů. Okolní domy výbuchem poničeny nebyly. 

Domů
Sdílet
Diskuse