Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2021 16:48
Čas čtení 1:01
Adam Smeták

VIDEO: „Trh selhal“. Maláčová se stala terčem kritiky kvůli nahrávce, na níž sedí nepřipoutaná na zadním sedadle BMW

VIDEO: „Trh selhal“. Maláčová se stala terčem kritiky kvůli nahrávce, na níž sedí nepřipoutaná na zadním sedadle BMW
Zdroj: ČSSD/volně k užití
NEWS ČSSD
Uložit Uložené

Ministryně Maláčová stvořila virální hit na sociálních sítích, který si ale zřejmě nepřála.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) v sobotu večer přidala na sociální síť Twitter video natočené ze zadního sedadla vozu za jízdy po dálnici. Na zhruba minutovém záznamu rekapituluje svoji návštěvu Olomouckého kraje. Hovoří o nedostupnosti bydlení, stoupajících cenách energie a privatizaci soukromých nemocnic. Toto „rychlohlášení“, jak jej sama nazývá, se brzy stalo terčem kritiky

Uživatelé sociálních sítí kritizovali nejen obsah jejího projevu, ale také samotné záběry. Ministryně za jízdy po dálnici zjevně nemá připnutý pás a rychlost v jaké míjí patníky u cesty napovídá, že její řidič možná nerespektoval rychlostní limit 130 km/h.

„Evidentně BMW 7 je tak bezpečný vůz, že při 160 km/h nejsou potřeba bezpečnostní pásy na zadním sedadle,“ napsal ironicky jeden uživatel na Twitteru. Dalším vadilo, že ministryně hovoří o sociálních tématech z drahého vozu se sedačkami v kůži.

Doporučeno
Karvinská policie udělala ranní šťáru ve vybraných bytech. Pochlubila se na sociálních sítích a sklízí kritiku Karvinská policie udělala ranní šťáru ve vybraných bytech. Pochlubila se na sociálních sítích a sklízí kritiku 23. června 2023 15:37

Řadě uživatel vadil také obsah jejích slov. Ministryně hovoří o tom, co občany trápí a tvrdí, že „trh selhal“. Uživatelé jí ale připomínají, že její strana sedí ve vládě už 8 let a na stavu věcí tak má svůj podíl. Další se ptali, zda šlo o služební auto, zda měla při jízdě zapnutý majáček a zda tato cesta bude vykázána v předvolební kampani. 

„Lidé si stěžují i na státní nemocnice a zároveň využívají bezpočet pozitivních dopadů privatizace, ani si to často neuvědomují. Starý dobrý třídní boj ale ničím nenahradíš,“ komentoval další z uživatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse