Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2021 10:30
Čas čtení 1:38
Martin Mičuda

BMW ukázalo novou řadu 2 Active Tourer. Vsadilo na agresivní design, zcela nový kokpit a zejména tříválce

BMW ukázalo novou řadu 2 Active Tourer. Vsadilo na agresivní design, zcela nový kokpit a zejména tříválce
Zdroj: BMW
TECH
Uložit Uložené

Druhá generace MPV z Mnichova přichází i přesto, že daný segment je na ústupu.

Řadu 2 v provedení Active Tourer lze považovat za nejkontroverznější model značky BMW v kontextu její historie. Její první generace statečně polarizovala veřejnost, za neúspěšný projekt ho však považovat nelze. Potvrzuje to i příchod 2. generace, kterým se automobilka z Mnichova nadále drží v segmentu kompaktních MPV. Jde tedy o slušný paradox, vždyť zájem o MPV rapidně klesá a málokdo by řekl, že právě BMW bude stále jedno nabízet.

Doporučeno
Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S 28. září 2021 14:30

Kompetentní však uvádějí, že nová generace je více inspirovaná světem SUV, tedy modely, které právě velkokapacitní vany vysouvají z hledáčku zákazníka. Kromě toho nástupce už přichází jen jako klasický Active Tourer, větší varianta Gran Tourer z nabídky vypadla. Přední partie jsou až pozoruhodně agresivní. Mohou za to nejen vysoké ledvinky, ale také úzké full-LED světlomety s přísným pohledem. Mezigeneračně jsou přitom estetické změny poměrně rozsáhlé, oku neuniknou ani zapuštěné kliky.

Domů
Sdílet
Diskuse