Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorován obsah společnosti Sev.en Energy.
13. října 2021 11:30
Čas čtení 4:12
Sponzorovaný obsah

Kam na elektrokole? Máme pro tebe tipy na trasy, kde ti nikdy nedojde energie

Kam na elektrokole? Máme pro tebe tipy na trasy, kde ti nikdy nedojde energie
Zdroj: Sev.en Energy
SPORT
Uložit Uložené

Se sítí nabíjecích stanic si můžeš troufnout i na delší trasy.

Zbývá ještě pár posledních dní či týdnů, kdy budeme moci vyrazit na nějaký ten hezký výlet na kole. Cyklovýlety jsou velmi oblíbené, ale ne každý zvládne dlouhé výšlapy po horách. A výlety na elektrokole bylo zase potřeba plánovat tak, aby vydrželo celou cestu nabité. Energetická skupina Sev.en Energy se pomocí sítě nabíjecích stanic pro elektrokola stará o to, aby si krásy hor mohli užít lidé, kteří před obyčejným kolem dávají přednost právě elektrokolům. 

elektrokolo
Zdroj: Sev.en Energy

Ve spolupráci s nimi jsme se podívali na nejzajímavější výlety, na které se můžeš vydat ještě teď na podzim a díky rozšířené sítě nabíjecích stanic si můžeš být na 100 % jistý, že na cestě nedojde energie ani tobě ani tvému kolu. Během nabíjení si zatím můžeš vychutnat dobrou kávu nebo svačinu a až tvoje kolo načerpá energii, můžeš pokračovat v trase a nic za nabití neplatíš. 

Zjistit víc

Na elektrokole klidně na zámek

Jestli má Česká republika turistům a výletníkům co nabídnout, je to rozhodně široká plejáda nádherných zámků z různých období. Jeden z nejhezčích je státní zámek v Litomyšli. Nádherná renesanční stavba, která dokonce patří na seznam kulturního dědictví UNESCO má rozhodně co nabídnout.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený 7 ENERGY For Bikers (@nabijime_elektrokola)

Trasu si můžeš naplánovat následovně: Litomyšl - Tržek - Morašice - Růžový palouček - Příluka - Nové Hrady - Jarošov - Budislav , Budislav - Lubenská myslivna - Lubná - Sebranice - Vysoký Les - Trstěnice, Trstěnice - Čistá, Benátky - Litomyšl. 

Pokud jsi opravdový nadšenec do podobných památek, můžeš si trasu rozšířit po dalších zámcích i podzámčí na přibližně 60 km dlouhé trase. Na elektrokole i takovou trasu zvládneš levou zadní, ale vzhledem ke kopcovitému charakteru trasy doporučujeme tento výlet spíš pokročilým cyklistům. Čekají tě krásy města i zámku Litomyšl, Nedošínský háj, Růžový palouček, zámek Nové Hrady a Toulovcovy Maštale s rozhlednou. Nezapomeň se stavit také ve Vysokém Mýtě, kde na tebe čeká nabíjecí stanice. Trasu začínáš i končíš v Litomyšli, doporučujeme tedy navštívit nabíjecí stanici v Měšťanském pivovaru Kubeják ve Vysokém Mýtě ještě před tím, než na výlet vyrazíš.

Po labské elektrostezce

Pokud tě spíš než kulturní památky láká čarokrásná moc českých hor a přírody, Labská stezka v Ústeckém kraji je přesně pro tebe. Na cestě tě zaujmou hlavně kopce, úžasné výhledy a kříšťálově čistá voda řeky Labe. I fanoušci historie si přijdou na své, takže pokud nemáš po výletě v okolí Litomyšli kulturního dědictví dost, můžeš si výlet naplánovat tak, abys viděl řadu církevních památek.

elektrokolo
Zdroj: Sev.en Energy

Osobně ale doporučujeme cyklotrasu Ploučnice, která tě z Ústí nad Labem zavede do Děčína a postupně vrátí zase zpátky do Ústí. Na trase se projedeš po labském pobřeží a vedle lesů a rozhleden tě zaujme také historické centrum Benešova nad Ploučnicí, které by tě rozhodně nemělo minout. Přibližně 50km dlouhá trasa je vhodná jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Na cestě zároveň najdeš hojný počet nabíjecích stanic, kde si odpočineš třeba u dobrého (nealko) piva a necháš kolo se pořádně nabít. Jak jsme zmínili, trasu začínáš v Ústí nad Labem a své elektrokolo si můžeš nabít v děčínském infocentru, Restaurantu Dolní Grund nebo v hotelu Švýcarský dům. Na trase po ústecku je ale nabíjecí stanice co pár kilometrů.

Víkend v Krušných horách

Nestačí ti jednodenní výlety a chceš si s kamarády nebo s rodinou užít zajímavými místy nabitý cyklovíkend? V tom případě tě jednoznačně nadchnou Krušné hory. Vybrat si přitom můžeš z řady cyklostezek od těch pro naprosté začátečníky, přes ty náročnější, až po ty pro zkušené jezdce. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený 7 ENERGY For Bikers (@nabijime_elektrokola)

Pokud s cyklistikou začínáš, zaujme tě krásná Pašerácká cesta, která tě zaujme spoustou horských výhledů i hlubokými lesy nad Jáchymovem. Projet se můžeš také po trase Meluzína, kterou pak můžeš zakončit pěším výšlapem na vrchol Klínovce s jedním z nejhezčích výhledů, které v Čechách uvidíš. Náhorní planiny Neklidu a výhled z Hadí hory pak zaujme pokročilé jezdce stejně jako Loučenský okruh.

Pašeráckou cestu zahájíš v obci Suchá. Odpočinout a nabít se pak můžeš v Aprés Restaurant, kde si během nabíjení dopřeješ opravdu dobré jídlo a pití. Nebo si pořádně odpočiň ve vzdělávacím a rekreačním centru Lesná, kde zjistíš řadu zajímavostí v oblasti životního prostředí. 

Na cestě po chomutovsku

Pro ty, kteří se rádi spíš kochají a nemusí si při výletech dávat pořádně do těla, se skvěle hodí cyklotrasa po Chomutovsku. Na cestě přes  Kalek, Nad Zákoutím, Zákoutí, Mezihoří u Chomutova, Blatno, Březenec a Chomutov na tebe čeká velmi příjemná projížďka. Cestu dlouhou přibližně 10 km, ti ale doporučujeme si trochu prodloužit. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený 7 ENERGY For Bikers (@nabijime_elektrokola)

V Blatnu se můžeš projet po krásném údolí Telčského potoka, v okolí Volárenského rybníku nebo Kamenného vrchu s nádhernými výhledy na českou i německou stranu. V malebném městě budeš mít pocit, že se čas zastavil v období konce 19. století a skutečně si odpočineš. Na cestě, kterou začneš v Kalku se můžeš zastavit na nabíjecí stanici v chatě Bernava. 

Po stopách předků

Povinnost snad každého Čecha je alespoň jednou navštívit místo, kde Praotec Čech před stovkami let se svou výpravou zakotvil. Jen tam pochopíš, co je na zemi mlékem a strdím tak uhrančivé. Nenáročnou trať začneš v Roudnici nad Labem, z níž budeš pokračovat do Krabčic, kde prozkoumáš údolí Labe i Krabčickou oboru, obec Krabčice a Rovné. Později už na tebe bude čekat stromořadí a úpatí hory Říp, na který se vyplatí vyšlápnout a podívat se na výhled po české krajině. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený 7 ENERGY For Bikers (@nabijime_elektrokola)

Cestu si v ideálním případě prodluž ještě o návštěvu špičkové restaurace Štípárna, kde už na tebe bude čekat jedna z nabíjecích stanic. Tam se dostaneš také, když se místo Krabčic vydáš směrem ke Kratochvílově rozhledně. Výhledu tedy bude víc než dost.

Průměrné elektrokolo zvládne při aktivním šlapání ujet trasu 40–80 km jsou však i taková, která zvládnou více než 120 km. Se zastávkou na dobití na některé z nabíjecích stanic od Sev.en Energy budeš mít jistotu, že trasu ujedeš, i když kolo nemáš na 100 % nabité.

Různých cyklotras je ale v Čechách i na Moravě řada a díky Sev.en Energy for Bikers se nemusíš bát, že se ti tvé elektrokolo vybije. Na všech oblíbených, ale i méně známých trasách na tebe čeká hojný počet stanic a kolo si zvládneš nabít třeba i během nákupu. Podívej se, kam se můžeš se svým elektrokolem podívat s jistotou, že ti nikdy nedojde energie.

Seznam nabíjecích stanic
Domů
Sdílet
Diskuse