Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2021 12:30
Čas čtení 5:44
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Venom a Spider-Man se setkají v MCU. Jaká je budoucnost postav vzhledem ke konci Venoma 2?

Svět Marvelu: Venom a Spider-Man se setkají v MCU. Jaká je budoucnost postav vzhledem ke konci Venoma 2?
Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studio
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejlepší věc na celém filmu byla potitulková scéna. Co se v ní tedy dělo?

Máme za sebou Venom: Let There Be Carnage (Venom 2: Carnage přichází). Co na nejnovější komiksovku říkáme, se dozvíš v naší recenzi.

Dnes se budeme věnovat závěrečným minutám filmu, které odhalily velmi zajímavou budoucnost nejen pro svět Venoma, ale i celého Marvelu. V článku se přirozeně budou nacházet spoilery, proto pokud si nechceš pokazit „překvapení“ (samotní tvůrci nám to slibovali už déle, takže to nikoho nepřekvapilo), dále nečti. 

Vyhneme se drtivé většině filmu a skočíme rovnou na konec. Venom v závěrečném souboji po pár šťastných momentech snědl Carnage, ale ten před svou smrtí stihl rozšířit svůj rodokmen. Za těch pár hodin na tomto světě totiž zřejmě oplodnil sám sebe. Symbionti na to nepotřebují sexuální aktivitu. Stačí jim zažít něco silně stresujícího nebo cítit velkou hrozbu a jejich tělo jako odpověď na to vyprodukuje potomka.

Doporučeno
Potitulková scéna z Venoma 2 potěší všechny fanoušky Spider-Mana. Režisér tvrdí, že se oba poperou ve společném filmu Potitulková scéna z Venoma 2 potěší všechny fanoušky Spider-Mana. Režisér tvrdí, že se oba poperou ve společném filmu 17. září 2021 6:18

Kdo je Toxin, Carnageův syn a Venomův vnuk, a kde jsme ho viděli?

V komiksech Carnage vyprodukuje potomka, kterému dá Venom jméno Toxin. Jde o 3. nejznámějšího symbionta. V komiksech neexistuje ještě ani 20 let a ve filmu se objeví vůbec poprvé. Tedy za předpokladu, že skutečně půjde o něj.

Toxin je silnější než Venom nebo Carnage, má všechny jejich schopnosti a k tomu ještě nějaké své vlastní navíc. Jeho hostitelem se stane policista Patrick Mulligan. A přesně tato postava (ve filmu ji hraje Stephen Graham) se na konci Venoma 2 objevila v krátké scéně, kde jí zasvítily oči modře. Carnage tak během posledních minut vyprodukoval svého potomka a ten se „napojil“ na detektiva.

V komiksech Venom doufá, že mu Toxin pomůže zlikvidovat Carnage. Toxin se ale rozhodne nebýt zloduchem a společně se svým hostitelem policistou vstoupí do boje proti zlým symbiontům (v komiksech je Venom větší záporák než ve filmech, kde je antihrdina/hrdina).

Toxin
Zdroj: Sony/Marvel Comics

Venom a Carnage se tak proti němu spojí, ale Toxin není hloupý a zavolal si posily. Na pomoc mu přišli Black Cat a Spider–Man. Společně porazili Venoma a Carnage. Tento příběh se ve filmech zřejmě nepodaří zreplikovat. Jednak je Carnage po smrti a jednak je Venom v úplně jiném vesmíru.

Venom cestuje do jiné dimenze za Spider–Manem

V potitulkové scéně filmu se totiž dostal ze svého světa do světa Marvel Cinematic Universe. Na obrazovce jsme viděli show J. Jonaha Jamesona (J. K. Simmons) odhalujícího identitu Spider–Mana coby Petera Parkera. To se událo na konci Spider–Man: Far Frome Home. Venom a Eddie Brock se tedy „teleportovali“ do MCU někdy mezi obdobím Spider–Man: Far From Home a No Way Home. Objeví se tedy již v prosincovém Spider–Man: No Way Home? Myslíme si, že pokud se i ukáže, půjde jen o krátkou scénu na konci.


No Way Home má už příliš mnoho záporáků (potvrzení jsou Electro, Doctor Octopus a Green Goblin, přičemž se zřejmě ukáže i Lizard a další). Sony se společně s Marvelem už poučily, že nacpat Venoma k ostatním záporákům v rámci jednoho filmu moc nefunguje (důkazem je Spider–Man 3 od Sama Raimiho). Spíše očekáváme, že Venom 3 nebo další Spider–Man po No Way Home bude jejich společným střetem. Všechno je to ale příliš nejasné.

Doporučeno
Svět Marvelu: Trailer pro Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a spoustu dalších tajemství. Uvidíme ve filmu Daredevila? Svět Marvelu: Trailer pro Spider-Man 3 odhalil Sinister Six, multiverse a spoustu dalších tajemství. Uvidíme ve filmu Daredevila? 24. srpna 2021 15:30

Nejprve se musí dořešit smlouvy mezi Marvel Studios a Sony, následně se musí dohodnout na používání některých postav a tak dále a tak dále. V zákulisí se toho stane ještě hodně, než se dozvíme, co bude se Spider–Manem a Venomem. Jak to ale ten Venom dokázal, že se dostal do Spideyho světa, a proč to vlastně bylo nutné?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104731 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Bude No Way Home posledním Spideyho filmem?
  • Dostal se Venom do MCU, nebo do zcela jiné dimenze s další verzí Spider–Mana?
  • Jak se vlastně Venom teleportoval do jiné dimenze na konci potitulkové scény?
Domů
Sdílet
Diskuse