Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Alensa.
21. října 2021 v 15:30
Čas čtení 1:49
Sponzorovaný obsah

3 tipy, jak se v zimě vyvarovat podrážděným a suchým očím

3 tipy, jak se v zimě vyvarovat podrážděným a suchým očím
Zdroj: Alensa
ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Vyhni se suchým, zarudlým očím i zánětům i během chladného podzimního a zimního období.

Chladné podzimní a zimní období má vliv i na náš zrak. Venkovní suchý vzduch může oči vysušit a podráždit. To platí dvojnásob u nositelů kontaktních čoček. Proto je potřeba oči, co nejméně namáhat a více o ně pečovat. Díky tomu se vyhneš nejen suchým a zarudlým očím, ale i možným zánětům. Ve spolupráci se společností Alensa ti poradíme, jak na to.

1. Dej si pauzu

Pokud trávíš dlouhé hodiny u počítače v klimatizovaných prostorách, tvoje oči potřebují pauzu. Vzpomínáš, jak nás rodiče napomínali, ať nesedíme u televize blízko a dlouho, že si kazíme oči? Měli částečně pravdu. Oko je z dívání se do obrazovek či monitorů unavené i vysušené, na základě toho můžeš mít pocit podrážděnosti a zarudlosti očí.

Alensa
Zdroj: Alensa

„Všem, co pracují každý den několik hodin u obrazovek bych doporučila pravidlo dvaceti. Po dvaceti minutách se podívejte alespoň na dvacet sekund do dálky,“ doporučuje Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz, online prodejce dioptrických i slunečních brýlí a kontaktních čoček. O víkendu nebo mimo práci se snaž pohled do obrazovek minimalizovat, aby si oči odpočinuly.

2. Hydratuj oči

Suchý vzduch a zima či studený vítr venku, proti tomu suchý a teplý vzduch v kanceláři. Ani jedno není příliš optimální pro tvoje oči. Po chvíli mohou být vysušené, unavené a především podrážděné. Obvykle prvotní podrážděnost očí poznají nositelé kontaktních čoček či brýlí. Zejména tady platí, že je důležité oči zvlhčovat. „V tomto období bych volila kapky bez konzervačních látek. Aplikujte kapky pravidelně během dne, už chvíli po aplikaci kapek poznáte velkou úlevu. Oko je hydratované a podrážděnost ustupuje,“ konstatuje Štěbetáková z Alensy.

Alensa
Zdroj: Alensa

Kapky měj po ruce, je to rychlá záchrana suchého oka nejen v kanceláři, ale i venku či v autě při řízení. Ideální jsou oční kapky Systane Ultra bez konzervantů, které jsou vhodné pro nositele kontaktních čoček. Přináší okamžitou úlevu od pocitu suchého oka, a ty tak budeš moci pokračovat bez obtíží ve svých každodenních činnostech.

3. Pečuj o svůj zrak

O oči je potřeba se starat nejen v létě, kdy je chráníme před ostrým sluncem, ale i na podzim a v zimě. Právě teď totiž nastala „sezóna suchého vzduchu“, a je jedno jestli jedeš v městské dopravě, sedíš v kanceláři nebo jsi zrovna na procházce. Začni se o své oči starat. Ať vyrazíš kamkoliv nezapomeňte si s sebou kvalitní oční kapky bez konzervantů, brýle s blueblocker filtrem pro dlouhé hodiny u počítače a polarizované sluneční brýle, pokud jdeš ven. Sluneční brýle tě v zimě chrání nejen před slunečními paprsky, ale unavené a podrážděné oko i před ostrým větrem. Doma ulevíš očím tak, že půjdeš dříve spát anebo vynecháš pro jeden večer svůj oblíbený seriál.

Výhody očních kapek Systane™ ULTRA bez konzervantů:

  • Rychlá úleva suchým, unaveným a podrážděným očím.
  •  Složení bez konzervačních látek.
  •  Vícedávková lahvička s technologií PureFlow™
Alensa
Zdroj: Alensa
Domů
Sdílet
Diskuse