Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 15:34
Čas čtení 1:43
Radim Šlechta

Hroši Pabla Escobara mají mít stejná práva jako lidé, rozhodl soud

Hroši Pabla Escobara mají mít stejná práva jako lidé, rozhodl soud
Zdroj: Unsplash/Francesco Ungaro/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Mají tak právo na obhájce ve svém případu.

Kolumbijští „Escobarovi“ hroši jsou lidé. Alespoň tedy, co se týče právního hlediska. Stvoření, která souží břehy kolumbijské řeky Magdalena, mají stejně jako člověk právo na obhájce a soud, který rozhodne, zda je veterináři utratí, vykastrují nebo nechají žít bez úhony. Informoval o tom server Vice. 

Doporučeno
VIDEO: Zásah policistů na Karlovarsku v pěstírnách konopí. Zabavili 3000 rostlin, 3 miliony korun v hotovosti a 3 auta VIDEO: Zásah policistů na Karlovarsku v pěstírnách konopí. Zabavili 3000 rostlin, 3 miliony korun v hotovosti a 3 auta 22. října 2021 14:32

Známý jihoamerický dealer Pablo Escobar měl až do své smrti jednu zálibu. Obklopovat se luxusem i exotickými zvířaty. Většina jeho exemplářů se po smrti drogového barona převezla do zoologických zahrad nebo do soukromých sbírek, až na jednu výjimku. Tou byli čtyři hroši, kteří se za dlouhá léta na pobřeží řeky Magdalena rozmnožili na stovku jedinců. 

 

V takovém počtu jsou ale nebezpeční pro životní prostředí kvůli plynům, které vypouští, a odpadu, který tvoří. Mohou tak nebezpečně změnit složení vody. Vedle takové zátěže pro přírodu jsou také nebezpeční i pro samotné obyvatele. Hroši jsou z podstaty velmi teritoriální zvířata a často se v blízkosti člověka uchylují k násilí, což potvrzuje i fakt, že kvůli útokům tohoto zvířete zemře ročně v Africe – jejich přirozeném prostředí – nejvíce lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse