Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2021 10:30
Čas čtení 1:33
Martin Mičuda

Rolls-Royce Ghost se ukazuje v exkluzivním provedení Black Badge, jehož karoserii pokrývá 45 kilogramů barvy

Rolls-Royce Ghost se ukazuje v exkluzivním provedení Black Badge, jehož karoserii pokrývá 45 kilogramů barvy
Zdroj: Rolls-Royce
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Již několik let etablované provedení Black Badge posouvá již tak mimořádně luxusní a vyšperkovaný Ghost na ještě exkluzivnější úroveň.

Luxusní britský výrobce z Goodwoodu nám loni ukázal zcela novou, v pořadí 2. generaci limuzíny Ghost. I kvůli tomu, že předchůdce z roku 2009 stál na základech BMW řady 7, si model vysloužil označení baby Rolls-Royce. Z nejmenšího počinu značky se ale rázem stal ten vůbec nejprodávanější, nejen proto automobilka sáhla po hliníkové architektuře z nových modelů Phantom a Cullinan.

Doporučeno
Hyundai nás opět překvapil. Nové i20 N je bezkonkurenční sportovní auto ve své cenové hladině Hyundai nás opět překvapil. Nové i20 N je bezkonkurenční sportovní auto ve své cenové hladině 13. října 2021 14:30

Přibližně po roce od odhalení nástupce přichází na světlo světa již několik let etablované provedení Black Badge, které již tak mimořádně luxusní a vyšperkovaný Ghost posouvá na ještě exkluzivnější úroveň. Přestože název naznačuje použití primárně černého laku, klienti si ve skutečnosti mohou vybrat některou ze 44 000 barev nebo si dokonce vytvořit svoji vlastní.

Většina zákazníků ale pro Black Badge volí černou barvu. K vytvoření nejtmavší černé barvy v automobilovém průmyslu se až 45 kilogramů barvy rozprašuje a nanáší na elektrostaticky nabitou bílou karoserii před sušením v peci. Potom se na vůz nanesou dvě vrstvy transparentního laku a následně jej tým čtyř řemeslníků ručně vyleští, aby vznikl pro Rolls-Royce charakteristický klavírní lak s vysokým leskem.

Domů
Sdílet
Diskuse