Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2021 13:33
Čas čtení 1:22
Dominik Vetrák

Sony vyváží PS5 do Evropy v obrovských letadlech. Chce, aby sis k Vánocům konzoli mohl konečně koupit

Sony vyváží PS5 do Evropy v obrovských letadlech. Chce, aby sis k Vánocům konzoli mohl konečně koupit
Zdroj: Playstation
TECH PS5 SONY
Uložit Uložené

Vánoční sezóna je pro prodej konzolí velmi důležitá.

Podobně jako při vydání konzole přesně před rokem, i na tento podzim Sony zvyšuje své náklady s cílem rozeslat do světa co nejvíce konzolí PS5. A stejně jako loni, i tentokrát k tomu využívá obrovská letadla Boeing 747. Sony potvrdilo deníku The Sun, že vyčlenilo 3 velké boeingy jen na to, aby převezlo konzole PS5 do Velké Británie, odkud budou rozvezeny do zbytku Evropy.

Sony si myslí, že klasická lodní přeprava by vyústila v pozdní doručení konzolí na trh, a tak zainvestovalo do dražší přepravy. Dohromady tímto způsobem přinese na trh miliony konzolí. Otázkou je, kolik z nich skončí u scalperů (ti následně prodávají konzole za vyšší částky) a kolik reálně u hráčů.

Jak vidíš, proces přepravy je nesmírně náročný a komplexní, když výroba a následné dodání konzole do Evropy může trvat i více než měsíc a půl. Proč to Sony dělá a zvyšuje si náklady? Prodat co nejvíce konzolí před Vánocemi je klíčové. Společnost tak rozšíří svůj podíl na trhu s konzolemi a postará se o to, že si hráči budou kupovat více her právě na její konzole.

Doporučeno
God of War Ragnarök je nejlepší hrou roku God of War Ragnarök je nejlepší hrou roku 22. listopadu 2022 6:00

Čím dříve ovládne trh a PlayStation 5 se stane primární konzolí, tím více bude vydělávat. Samozřejmě, má to mnohem více aspektů, ale obecně tak činí proto, aby se ocitla v dobré byznysové a finanční situaci.

Sony zatím prodalo 13,4 milionu konzolí PS5. Očekává se, že do konce roku se dostane někam na hranici 18–19 milionů kusů. I rok po vydání je nemožné pořídit si konzoli bez týdnů či měsíců čekání. Je po ní obrovská poptávka a Sony prodává vše, co stihne vyrábět, což se zřejmě bude dít i v dalším roce. Pokud chceš konzoli mít na Vánoce doma, doporučujeme si ji objednat už teď. Možná ale i tak bude pozdě.

Domů
Sdílet
Diskuse