Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2021 12:30
Čas čtení 9:35
Martin Adam Pavlík

Nejsilnější příběhy MMA: Jeden přišel po knokautu o oko, druhému předpovídali, že už nikdy nebude moci chodit

Nejsilnější příběhy MMA: Jeden přišel po knokautu o oko, druhému předpovídali, že už nikdy nebude moci chodit
Zdroj: Getty Images/Alexandre Schneider
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přečti si o silných a inspirativních příbězích UFC bojovníků a bojovnic, kterým život neustále házel klacky pod nohy, ale jejich vytrvalost, neoblomnost, ctižádostivost a sebedůvěra se podepsaly pod to, že se dostali mezi ty nejlepší.

Dostávali tvrdé rány z každé strany, vyrůstali v nehostinných podmínkách nebo chudobě, lidé je podceňovali a nevěřili jim, byli šikanováni či trpěli vážnými zdravotními problémy. Vyzkoušeli si ta nejtvrdší a nejtěžší zaměstnání, žili v nejhorších podmínkách, jen aby později mohli být hvězdami a uznávaly je tisíce nebo rovnou miliony lidí.

Tady je deset příběhů MMA zápasníků a zápasnic, které tě zaručeně nenechají chladným. Dostali se na vrchol mezi ty nejlepší, nebo rovnou získali šampionský opasek.

10. Jose Aldo

Jen 170 centimetrů vysoký Brazilec vyrůstal ve městě Manaus a už jako malé dítě pocítil, co je to chudoba. Jeho otec byl zedník a snažil se ze všech sil uživit rodinu. On mezitím snil o tom, že jednou bude slavný fotbalista. To se mu nikdy nepodařilo. Protože byl hubený, neustále si na něj dovolovali vyšší a silnější vrstevníci, kteří ho často i bili. Jak píše Talksport, právě díky tomu, že ho už nebavilo být „boxovacím pytlem“, později začal trénovat brazilské ju jitsu.

Podle Lowkickmma poté, co opustila jeho matka rodinu, pomáhal otci a pracoval jako stavbař, jen aby si našetřil dost peněz a koupil si letenku do Ria de Janeira na trénink ve slavné tělocvičně Nova Uniao. Tam údajně Aldo přišel jen s jednou taškou oblečení a bez peněz. Přespával v tělocvičně a jedl jen jednou denně. Nakonec tam už zůstal nadobro. Sportu chtěl obětovat všechno a neváhal přitom opustit nejbližší, rodinu a první trenéry. Cítil, že se musí posunout.


Jose Aldo přišel do UFC v roce 2011 již jako mistr světa v pérové váze. Neprohrál celé čtyři roky a pásek šampiona stihl obhájit dokonce devětkrát. Porazil jej až Conor McGregor v roce 2015. Dnes má Aldo na kontě 30 výher v MMA a stále působí v UFC. Drží se na pátém místě v bantamové divizi a chce nadále, i ve věku 35 let, soupeřit s těmi nejlepšími a stát se dvojnásobným šampionem. 




9. Jorge Masvidal

Když mu byly 4 roky, jeho otce zatkli za držení drog a poslali za mříže na 18 let, píše Essentially Sports. Jeho matka mu to ale zatajila a pravdu prozradila, až když mu bylo 13 let. Už odmalička měl problémy s agresivitou a ve škole se každou chvíli popral, až ho z ní později vyhodili. 


To, že na něj občas někdo vytáhl nožík, nebylo ničím neobvyklým, ale jak uvádí ESPN, když mu bylo 14 let, byl zbit nejvíc ve svém životě. Ti, co ho napadli, byli údajně ve velké přesile a Masvidal nakonec skončil v nemocnici, přičemž podle jeho slov měl ošklivě poraněné ucho poté, co po něm útočníci dupali a ucho se mu zarylo do štěrku.

Když po zotavení začal plánovat krvavou pomstu, jeho otec mu promluvil do duše a varoval ho, že pokud v tom bude pokračovat a o něco se nakonec pokusí, skončí jako on, ve vězení. V mládí ovšem Masvidal násilí nepřestal vyhledávat. Rozdávat údery se naučil v ulicích Miami, kde se často zapojoval do takzvaných bitev na dvoře. Tam si různí chlapi měřili síly v nebezpečných zápasech bez rukavic, aby vydělali nějaké peníze. Videa z těchto soubojů se stala virálními na Youtube.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jorge Masvidal (@gamebredfighter)


Dnes Masvidal drží v největší MMA organizaci světa opasek BMF (Baddest Motherfucker Belt), který získal v zápase s Natem Diazem nebo drží rekord v nejrychlejším knokautu v historii UFC. Bena Askrena dokázal zcela „vypnout“ tvrdým kolenem přímo do hlavy za 5 sekund. Ve velterové divizi porazil také působivými knokauty Darrena Tilla či Donalda Cerroneho a dvakrát se bil o titul šampiona. Dnes je v žebříčku na sedmém místě.

8. Michael Bisping

Během více než desetiletého působení v UFC vydělal několik milionů, stal se šampionem střední váhy a rozjel si dokonce i hereckou kariéru. Zahrál si po boku Vina Diesela či Samuela L. Jacksona ve filmu xXx: Návrat Xandera Cage (2017) nebo v akčním thrilleru Dokonalá loupež (2018). Dnes je komentátorem UFC a analytikem pro FOX Sports.

Jak uvádí Lowkickmma, neměl to vždy tak jednoduché. Štěstí a úspěch mu nespadly do klína samy od sebe. Sice se už od osmi let věnoval ju jitsu a později se stal šampionem v polotěžké váze v anglické organizaci Cage Rage, jeho sportovní kariéra ale téměř skončila předčasně, protože se dostal do těžkých finančních problémů. Měl problémy zaplatit nájem a nedokázal uživit svou rodinu, kterou si založil v poměrně mladém věku.

Musel proto dělat několik manuálních dělnických prací, například v demoličních firmách nebo továrnách. Vyzkoušel si také práci pošťáka, štukatéra a čalouníka. Jelikož však s MMA nechtěl skončit, občas dokonce přespával v autě, aby mohl trénovat v tělocvičně mimo město, ve kterém bydlel. Zlom přišel až v roce 2006, kdy vyhrál 3. sezónu reality show The Ultimate Fighter a získal tak smlouvu s UFC. Stal se první velkou hvězdou MMA ve Spojeném království.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 105929 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Který zápasník přišel po tvrdém knockoutu o jedno oko, ale později získal opasek střední váhy.
  • Jakému zápasníkovi lékaři předpovídali, že bude muset být na invalidním vozíku, přesto vyhrál v UFC titul.
  • Kterou zápasnici znásilnilo několik mužů.
  • Kterého zápasníka těžké váhy otec dlouhá léta týral a sexuálně zneužíval jeho sestru.
  • Který dvojnásobný šampion UFC pracoval jako popelář.
Domů
Sdílet
Diskuse