Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2021 12:30
Čas čtení 4:59
Viktor Kniš

Listening party jako z amerických klipů: Pil C pozval do studia producenty a hosty z alba, aby ho spolu vyšperkovali (Reportáž)

Listening party jako z amerických klipů: Pil C pozval do studia producenty a hosty z alba, aby ho spolu vyšperkovali (Reportáž)
Zdroj: se souhlasem Nicole Lieskovské
HUDBA
Uložit Uložené

Přímo ve studiu vznikly i nové spolupráce a kluci doplnili ještě několik detailů. Album se zatím pracovním názvem Odsúdení na úspech dolaďovali ve studiu a my jsme byli u toho.

SpecialBeatz vzpomíná, jak ho Pil C vzbudil ve čtyři ráno se slovy, že se za hodinu potkají ve studiu, neboť potřebuje velmi naléhavě nahrát skladbu, kterou právě napsal. „Chtěl jsem to nahrát, protože jsem ten den šel za přítelkyní a chtěl jsem jí to pustit. Speciála skoro j*blo,“ říká hlava Comebackgangu Pil C během listening session, kterou zorganizoval pro producenty a hosty z alba.

Pil C
Zdroj: Nicole Lieskovská

Oba byli tak unavení, že i když obyčejně při nahrávání stojí, tehdy seděli. A výsledkem je jedna z nejsilnějších skladeb s názvem Chrome Hearts freestyle, která celý projekt charakterizuje. „Nahráli jsme na to černobílý klip, vyjde jako první z alba,“ poznamenal Pil C.

Na 3 hodiny se zastavil čas

Primárním cílem netradiční události bylo, aby měli všichni možnost poslechnout si skladbu po skladbě, dát připomínky či navrhnout změny. I když šlo často o nejmenší detaily, na tři hodiny se ve studiu Lososound na okraji Bratislavy zastavil čas a dvanáct lidí, kteří se až na výjimky nikdy předtím neviděli, najednou spojil projekt, který premiérově slyšeli.

Pozvání na první listening party svého druhu dostal také Refresher, zúčastnili jsme se jí jako pozorovatelé. Pil C dnes sděluje podrobnosti týkající se coveru a tracklistu, ze kterého se však nedozvídáme jména hostů. Ty bude zveřejňovat v nejbližších dnech na svém Instagramu, několik z nich však odhalíme i my už dnes.

Pil C
Zdroj: Nicole Lieskovská

Až ve studiu se dozvěděli, jak znějí jejich skladby

Producent Übeatz, který spolupracoval například s členy Milion+, se Sergeiem Barracudou nebo s Pauliem Garandem, se přímo ve studiu dozvěděl, že právě jeho hudební produkci Pil C použil na skladbu, kde mu hostuje legendární slovenský zpěvák Richard Müller. I on svou účast potvrdil v den, kdy album odcházelo do lisu. Ostatní gratulovali a žertovali, že takový úspěch se nepodaří ani mnoha ostřílenějším producentům za celou kariéru.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106160 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak probíhala listening session s Pil C a producenty.
  • Jaká sloka díky netradiční události vznikla. 
  • Jak vypadá tracklist Pil Cho čtvrtého sólového alba.
  • Proč koketuje s myšlenkou, že půjde o jeho poslední projekt, ale nebude ho tímto způsobem promovat.
Domů
Sdílet
Diskuse