Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2021 13:30
Čas čtení 2:48
Martin Adam Pavlík

RECENZE: King Richard

RECENZE: King Richard
Zdroj: Continental film
FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 KING RICHARD NOVÉ FILMY WILL SMITH
Uložit Uložené

Všichni milovníci tenisu by měli jít povinně do kina.

Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Kolem Willa Smithe tentokrát nesviští kulky z pistolí a samopalů, ani nevybuchují žádná auta a budovy. Sviští jen tenisové míčky. A je to příjemná změna. King Richard je film, u kterého si na konci opravdu pomyslíš: Wow! Ani ne proto, že by to byl právě ukázkový mistrovský kus, ale spíše kvůli tomu, o čem pojednává. 

Jsou jednoduše filmy, kde obsah, respektive příběh vítězí nad formou, tedy zpracováním. King Richard je ukázkový příklad. U životopisných dramat to sice není nic neobvyklého, ale mnoho režisérů se už „utopilo“ ve snaze co nejvíce tlačit na pilu na docílení těch nejsilnějších emocí u diváka. Režisér Reinaldo Marcus Green ovšem ukázal, že ví, co dělá.

Neoblomný charismatický tvrdohlavec

I když jsi o něm pravděpodobně ještě neslyšel, není to zrovna nováček. Za svůj celovečerní debut Monsters and Men z roku 2018 si odnesl speciální cenu poroty z nejprestižnějšího festivalu nezávislých filmů Sundance a jeho drama Good Joe Bell produkovali například Jake Gyllenhaal nebo Cary Joji Fukunaga a v hlavní roli se představil oblíbený Mark Wahlberg.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse