Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2021 8:31
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Další rekord. V Česku přibylo 14 402 nakažených, nejvíce za víkendový den

KORONAVIRUS: Další rekord. V Česku přibylo 14 402 nakažených, nejvíce za víkendový den
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví informovalo o nových údajích ohledně šíření koronaviru.

Česká republika zaznamenala další rekordní přírůstek. Za sobotu bylo hygienickými stanicemi potvrzeno 14 402 případů nákazy koronavirem, což je vůbec nejvíce v rámci víkendového dne. Incidenční číslo stouplo již na 978. O aktuálních údajích informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Nákaza se nejrychleji šíří na Moravě. Nejvíce infikovaných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel za poslední týden přibylo na Šumpersku, Olomoucku, Prostějovsku, Znojemsku či na Vyškovsku. Podobně na tom je také Strakonicko a Prachaticko na jihu Čechu.

Počet obětí pandemie už vystoupal na 32 079. Od začátku týdne v Česku v souvislosti s covidem-19 zemřelo téměř 470 lidí. V nemocnicích je v současné době hospitalizováno 4 818 pacientů, více než 700 z nich je ve vážném stavu.

Doporučeno
Koupím Covid, značka spěchá. Někteří Češi se dobrovolně chtějí nakazit, aby nemuseli podstoupit očkování Koupím Covid, značka spěchá. Někteří Češi se dobrovolně chtějí nakazit, aby nemuseli podstoupit očkování 19. listopadu 2021 19:52

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že kvůli obrovským denním přírůstkům hrozí zahlcení nemocnic. Vláda se proto rozhodla zpřísnit opatření a služby znepřístupnit těm, kteří nejsou očkovaní nebo nemoc neprodělali. Takoví lidé se podle nových restrikcí nebudou moci stravovat například ani na vánočních trzích.

Na internetu se kvůli tomu začínají objevovat inzeráty, v nichž lidé poptávají nákazu koronavirem. Očkování nevěří a těžkého průběhu se nebojí. Za „služby“ nakažených nabízí odměny.

Domů
Sdílet
Diskuse