Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2021 19:52
Čas čtení 2:42
Radim Šlechta Vojtěch Vanda

Koupím Covid, značka spěchá. Někteří Češi se dobrovolně chtějí nakazit, aby nemuseli podstoupit očkování

Koupím Covid, značka spěchá. Někteří Češi se dobrovolně chtějí nakazit, aby nemuseli podstoupit očkování
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Na internetu se objevují inzeráty, kde lidé poptávají nákazu koronavirem. Očkování nevěří a těžkého průběhu se nebojí. Za „služby“ nakažených nabízí odměny.

Opatření, která nastanou od 22. listopadu, představují velkou změnu zejména pro lidi, kteří nesouhlasí s očkováním a doposud se chodili testovat, nebo jako důkaz o bezinfekčnosti předkládali prodělání nemoci v uplynulých 180 dnech.

Testy ale od pondělí nebudou jako potvrzení o bezinfekčnosti stačit. Aby mohli lidé na akci nebo do restaurace, budou se muset prokázat právě certifikátem o ukončeném očkování, nebo prodělané nemoci Covid-19 v posledních 180 dnech. 

Lidé, kteří o účinnosti vakcín nejsou přesvědčení, se tak dostávají do dilematu, zda nakonec očkování podstoupí, nebo zůstanou doma, než se opatření opět rozvolní. Pro některé z nich ale existuje i třetí cesta: dobrovolně se nakazit koronavirem, aby dostali protilátky. Na českém internetu se tak objevují inzeráty, které poptávají „dárce viru“. Značka spěchá. Odměna jistá. 

Domů
Sdílet
Diskuse