Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 1:13
Richard Balog

Přístav je projekt bydlení u Orlické přehrady, kde bude 14 domů s vůní dřeva a výhledem na vodu. Navrhl jej renomovaný architekt

Přístav je projekt bydlení u Orlické přehrady, kde bude 14 domů s vůní dřeva a výhledem na vodu. Navrhl jej renomovaný architekt
Zdroj: se svolením Svoboda & Williams
KULTURA
Uložit Uložené

Je to jeden z nejkrásnějších obytných projektů v České republice za poslední roky. Architekt James Cutler potvrdil své výjimečné dovednosti a cit pro detail.

Architekti, jejichž práci jsme doposud mohli vidět jen na fotografiích, začínají pracovat i u nás. V Bratislavě již zkolaudovali projekt Sky Park od ateliéru Zaha Hadid Architects a u nás teprve nedávno odstartovali výstavbu unikátního díla amerického architekta Jamese Cutlera z firmy Cutler Anderson Architects.

Projekt s názvem Přístav se nachází přímo u Orlické přehrady. Předání prvních domů developer společně s prodejcem Svoboda & Williams naplánovali na příští léto.

Investor měl od začátku záměr vytvořit projekt, který spojí vzácnou lokalitu u vody s nekonvenčním přístupem k architektuře. Přístav bude domovem pro náročné lidi, které ale nenaruší kouzlo místa, kde se potkávají lesy s vodní hladinou. Budoucí majitelé budou moci využít také kotviště na loď s vlastním molem.

Domů
Sdílet
Diskuse