Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2021 12:23
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Aplikace Tečka má výpadky. Oficiální doporučení, jak problémy napravit, některým uživatelům nepomáhá

Aplikace Tečka má výpadky. Oficiální doporučení, jak problémy napravit, některým uživatelům nepomáhá
Zdroj: Tečka/propagační materiál
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pokud máš červenou Tečku, měl/a bys ji zkusit aktualizovat ručně.

Aplikace k prokázání bezinfekčnosti Tečka hlásí problémy. V pondělí se všechny certifikáty zobrazovaly jako červené, tedy neplatné, přestože platné být mohly. Účet Chytré karantény na Twitteru výpadek označil za chybu kvůli aktualizaci systému a zveřejnil i postup, jak Tečku zprovoznit. Pod příspěvkem se ale objevují komentáře, že ani ruční aktualizace nefunguje.

Doporučeno
KORONAVIRUS: Epidemie nadále zrychluje. Od jejího začátku se nakazily už 2 miliony lidí v Česku KORONAVIRUS: Epidemie nadále zrychluje. Od jejího začátku se nakazily už 2 miliony lidí v Česku 22. listopadu 2021 7:49

K prokázání bezinfekčnosti funguje aplikace Tečka již od června tohoto roku. Díky ní nebylo potřeba, aby se jedinec s platným testem či očkováním prokazoval pomocí vytištěného papírového dokumentu, ale stačilo, aby se do ní registroval a ukázal certifikát v mobilu. Avšak v pondělí ráno aplikace hlásila chybu – i platné certifikáty mohla ukazovat jako neplatné.

Domů
Sdílet
Diskuse