Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 0:45
Martin Mičuda

Elektrický Polestar 5 přijde v roce 2024 jako luxusní pětidveřové Gran Turismo s minimalistickým stylem

Elektrický Polestar 5 přijde v roce 2024 jako luxusní pětidveřové Gran Turismo s minimalistickým stylem
Zdroj: Polestar
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložit Uložené

Polestar oznamuje, že loňský koncept Precept uvedou do sériové podoby jako elektromobil s číslem 5.

Polestar v minulosti souvisel se sportovně laděnými verzemi značky Volvo, případně s okruhovými speciály. V roce 2017 ale došlo ke změně a Polestar vystoupil jako samostatná značka, která vyvíjí pod Volvem sportovní a elektrifikované modely. Nejznámějšími jsou dosud kupé Polestar 1 a liftback Polestar 2. Výrobce nyní ukazuje Polestar 5, který vychází z loňského konceptu Precept.

Na rozdíl od starších modelů má vlastní design a nejde o přeznačované Volvo. Polestar 5 bude pětidveřové luxusní kupé ve stylu Gran Turismo. Půjde tak o přímého konkurenta pro Porsche Taycan či Audi e-tron GT. Minimalistický design okoření hranaté světlomety na obou koncích a osobitý agresivní podtón. 

I přes nízkou stavbu karoserie by měl být dostatečně prostorný, protože rozvor přesahuje 3 metry. Minimalistický návrh interiéru bude obsahovat většinou recyklovatelné materiály – čalounění bude ze zpracovaných PET lahví, zatímco kompozitní materiály v rámci palubní desky eliminovaly až o 80 procent plastový odpad.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

Technické vlastnosti Polestar 5 zatím neznáme, přijde na trh totiž až v roce 2024. Do té doby se elektrické portfolio ještě rozšíří o Polestar 3 a 4, tedy různě velké SUV. 

Polestar 5,Polestar 5,Polestar 5,Polestar 5,
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse