Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2021 17:16
Čas čtení 0:56
Tereza Šnajdrová

Evropská komise zahájila s Maďarskem řízení o porušení práva EU kvůli anti-LGBT zákonu

Evropská komise zahájila s Maďarskem řízení o porušení práva EU kvůli anti-LGBT zákonu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS LGBTQ+ LIDÉ MAĎARSKO
Uložit Uložené

Česká republika se ke kritice zákona nepřipojila.

Maďarská vláda přijala v červnu tohoto roku nový zákon, který diskriminuje a cenzuruje LGBT+ komunitu. Maďarský premiér Viktor Orbán se pomocí zákona údajně snaží ochránit tradiční rodinu, ale mnozí aktivisté i naši evropští spojenci se shodují na jednom – takový zákon porušuje principy právního státu. Evropská komise proto dnes s Maďarskem zahájila řízení o porušení práva Evropské unie.

Doporučeno
Maďarský parlament schválil zákon, který zakazuje zmiňování LGBTI lidí před nezletilými Maďarský parlament schválil zákon, který zakazuje zmiňování LGBTI lidí před nezletilými 15. června 2021 17:39

Komise se dnes rozhodla podniknout další kroky v řízení s Maďarskem, které cenzuruje LGBITQ komunitu. Země tak omezuje svobodu projevů, neoprávněně diskriminuje na základě sexuální orientace a nesprávně uplatňuje pravidla Evropské unie,“ zní z Evropské komise. 

Domů
Sdílet
Diskuse