Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2021 14:00
Čas čtení 2:38
Tereza Šnajdrová

Lití olova, pouštění lodiček nebo krájení jablek. Tyto tradice neodmyslitelně patří k českým Vánocům

Lití olova, pouštění lodiček nebo krájení jablek. Tyto tradice neodmyslitelně patří k českým Vánocům
Zdroj: Pixabay/oberaichwald/volně k užití
NEWS VÁNOCE
Uložit Uložené

Ke Štědrému dni neodmyslitelně patří lití olova, pouštění lodiček nebo krájení jablek.

Už se jen dvakrát vyspíme a je tu Štědrý den, ke kterému neodmyslitelně patří mnoho zvyků a tradic. Zpříjemni si vánoční pohodu litím olova, pouštěním lodiček, krájením jablek a neopomínej tradice, které se předávají z generace na generaci. Hozením střevíce navíc zjistíš, jestli se v příštím roce provdáš a odejdeš z domova a s kapří šupinou pod talířem tě chudoba trápit nebude.

Doporučeno
Vánoční tradice, zvyky a rituály: Co znamenají a jak přežít Vánoce v klidu a pohodě? Vánoční tradice, zvyky a rituály: Co znamenají a jak přežít Vánoce v klidu a pohodě? 22. prosince 2021 8:53

Lití olova ti ukáže, co tě čeká v roce 2022

Jednou z nejrozšířenějších tradic, kterou můžeš znát například i z filmu Pelíšky, je lití olova do nádoby se studenou vodou. Kousek kovu stačí roztavit nad svíčkou, vylít do vody a během pár okamžiků se ze vzniklého odlitku můžeš dozvědět, co tě čeká v budoucnu

Lití olova je velmi oblíbené a na trhu proto seženeš už i hotové sady, které obsahují vše potřebné, a to i včetně vysvětlivek, co jaký odlitek znamená. Ač se může tato činnost zdát na první pohled nebezpečná, není tomu tak a úplně postačí, když budeš s roztaveným olovem zacházet opatrně.

Domů
Sdílet
Diskuse