Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2021 9:58
Čas čtení 1:24
Radim Šlechta

Herce Chrise Notha ze Sexu ve městě obvinila další žena ze sexuálního násilí. Sarah Jessica Parker stojí za oběťmi

Herce Chrise Notha ze Sexu ve městě obvinila další žena ze sexuálního násilí. Sarah Jessica Parker stojí za oběťmi
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris
NEWS SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Herec Chris Noth čelí již čtvrtému obvinění ze sexuálního násilí. Zpěvačce údajně vyhrožoval, že jí zruinuje kariéru, pokud jeho přečin nahlásí.

Chris Noth, kterého jistě znáš jako pana Božského ze seriálu Sex ve městě, čelí dalšímu obvinění ze sexuálního deliktu. Ke třem ženám se nyní přidala i zpěvačka Lisa Gentile, která tvrdí, že se ji „božský“ pokusil v minulosti sexuálně zneužít a následně ji vyhrožovat zničením kariéry, pokud jeho chování nahlásí. O kauze informoval server The Guardian.

Doporučeno
Chris Noth, známý jako pan Božský ze Sexu ve městě, čelí obvinění ze znásilnění Chris Noth, známý jako pan Božský ze Sexu ve městě, čelí obvinění ze znásilnění 17. prosince 2021 14:56

„Plazil se po mě a já se cítila velmi nekomfortně. Postupně byl agresivnější a agresivnější. V jednu chvíli mě přes tričko chytil za prsa a silně je zmáčkl,“ popisuje Lisa. Incident se podle ní odehrál v roce 2002, když spolu strávili čas v restauraci Da Marino. Následně ji prý odvezl do jejího newyorského bytu a zeptal se, jestli se může podívat nahoru. Tam ji údajně následně napadl.

Po tom, co jí podle obvinění násilně líbal a osahával přes oblečení, se prý pokusil zajet rukou pod oblečení. „Snažila jsem se jej zastavit, ale on pokračoval. V jednu chvíli vzal moje ruce a položil si je na penis,“ popisuje zpěvačka. „Když jsem ho odstrčila, naštval se, řekl, že jsem děvka a z mého bytu odešel,“ dodává.

Druhý den se zpěvačce údajně ozval a tlačil na ni, aby nic neříkala. „Pokud bych prý něco řekla, zničil by mi kariéru. Říkal, že bych jej nikdy znovu neviděla a postaral by se o to, abych se dostala na černou listinu showbusinessu,“ říká Lisa.

Herec čelí řadě obvinění

Případ Lisy nebyl první, kdy herce někdo ze sexuálního násilí obvinil. Další tři ženy tvrdí, že jej napadl mezi lety 2003 a 2005. Sám Noth označuje tato obvinění za „kategoricky nepravdivá“. Pro server Hollywood reporter herec uvedl, že pro něj ne vždy znamená ne a tuto hranici nikdy nepřekročil.

„Je těžké nezpochybnit načasování, v němž se tyto příběhy dostaly na veřejnost. Nevím jistě, proč vyplouvají na povrch právě teď, ale vím jedno: Na tyto ženy jsem nezaútočil,“ komentuje situaci. Obvinění začala vyplouvat na povrch po té, co Notha vyhodili z natáčení dramatu The Equalizer.

Doporučeno
Silvie Lauder: Z patriarchátu by se měli osvobodit i muži. K emancipaci budou donuceni Silvie Lauder: Z patriarchátu by se měli osvobodit i muži. K emancipaci budou donuceni 9. listopadu 2023 6:00

Avšak jeho kolegyně z legendárního seriálu Sex ve městě včetně jeho seriálové partnerky Sarah Jessicy Parker, se staví na stranu obětí. K poslední kauze s Lisou Gentile se Noth zatím nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse