Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. prosince 2021 15:59
Čas čtení 1:40
Ilona Hobzová

Třetí dávka očkování bude i pro lidi nad 18 let. Firmy budou muset testovat všechny včetně očkovaných

Třetí dávka očkování bude i pro lidi nad 18 let. Firmy budou muset testovat všechny včetně očkovaných
Zdroj: ČTK/Deml Ondřej
NEWS PETR FIALA
Uložit Uložené

Vláda dále řešila třeba pomoc domácnostem, které zasáhl růst cen energií.

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) ve středu projednávala navýšení platů ve veřejné sféře, zmrazení platu státních úředníků i nová opatření proti šíření nové varianty koronaviru a změny v očkování. Závěry z jednání představili zástupci kabinetu na tiskové konferenci.

Platy ve veřejné sféře

Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) na zmrazení platu státních úředníků. Týká se to třeba zaměstnanců finanční správy nebo úřadu práce. „Současně jsme také navrhli na rok zmrazit platy všem ústavním činitelům, Ministerstvo práce už připravuje příslušnou novelu zákona“, uvedl premiér Petr Fiala.

Platy naopak tarifně porostou hasičům, policistům a vojákům. Vláda schválila zvýšení jejich platů plošně o sedm set korun. O stejnou částku se zvednou platy v sociálních službách. Zdravotníkům se zvýší plat o šest procent, pedagogickým pracovníkům o dvě procenta.

Domů
Sdílet
Diskuse