Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2022 10:30
Čas čtení 2:24
Richard Balog

Polstrované šály, palčáky i kašmírové kukly. Toto jsou zimní doplňky, díky kterým se neztratíš v davu

Polstrované šály, palčáky i kašmírové kukly. Toto jsou zimní doplňky, díky kterým se neztratíš v davu
Zdroj: Arket/COS
MÓDA
Uložit Uložené

Zapomeň na šály či čepice z umělých tkanin a posuň své zimní outfity na zcela novou úroveň díky kvalitním doplňkům podle současných trendů.

Nejžhavější módní trendy roku 2022 jsme již shrnuli ve zvláštním článku, nicméně zimní doplňky si zaslouží samostatný prostor, díky kterému zjistíš, po jakých kouscích se vyplatí sáhnout. Zapomeň na šály a čepice z umělých tkanin a posuň během příštích měsíců své outfity na novou úroveň kvalitními doplňky podle současných trendů. Sáhneš po „polstrované“ šále Jil Sander, palčácích COS nebo kašmírové kukle od značky Arket? Výběr záleží jen na tobě, tvém vkusu a finančních možnostech.

Doporučeno
Vybrali jsme 8 nejžhavějších módních trendů roku 2022  Vybrali jsme 8 nejžhavějších módních trendů roku 2022 5. ledna 2022 15:30

Kašmírové a vlněné kukly

Časy, kdy si kuklu nosil maximálně na motokárách nebo během lyžování, jsou již minulostí. V současnosti se jedná o jeden z nejvýraznějších módních trendů, který si za krátký čas osvojila spousta známých tváří včetně A$AP Rockyho nebo Kim Kardashian.

V zahraničních obchodech je najdeš pod názvem balaclava a skvěle vypadají například i v kombinaci s elegantním kabátem, o čemž nás přesvědčili Barbora Franeková a Dalyb. Cenově dostupné a zároveň kvalitní modely kukel z vlny či kašmíru najdeš v nabídce značky Arket. V případě, že máš neomezený rozpočet, jsou ve světě luxusní módy desítky zajímavých variant ať už od značky Stella McCartney, Moncler nebo The Row.

Arket Cashmere Fitted Hood

Arket
Zdroj: Arket

Perfect Moment Merino Wool Ribbed Balaclava

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Stella McCartney Wool Intarsia Balaclava

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Ribbed Cagoule Cap

Moncler
Zdroj: Moncler

Palčáky

Zatímco v dětství jsme palčáky nenáviděli, dnes je vyhledáváme. Rukavice s anglickým názvem mittens se v průběhu posledních sezón staly žhavým trendem, který v různých podobách a vyhotoveních nosí jak ženy, tak muži.

My preferujeme tlustší vlněné varianty, které se hodí k téměř všem outfitům, nicméně pozornosti jsou hodné i modely z technických materiálů nebo takzvané teddy kousky. Krok vedle tímto typem rukavic neuděláš ani na sjezdovkách, což jsme rozebrali ve zvláštním článku.

Cenové rozmezí za kvalitní palčáky se pohybuje od přibližně 1 000 korun v obchodech jako COS, Arket či Massimo Dutti až po tisíce korun za luxusní provedení od značek Brunello Cucinelli, Loro Piana, Stella McCartney a podobně.

Hestra CZone Frost Mittens

Arket
Zdroj: Arket

COS Leather Mittens 

COS
Zdroj: COS

COS Cashmere-Lined Teddy Mittens

COS
Zdroj: COS

Arch4 Cashmere Ribbed Mittens

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Klobouky

Dalším tipem na fresh zimní doplněk jsou zateplené klobouky, se kterými si návrháři hrají již několik letních i zimních sezón. Stejně jako v případě rukavic, respektive palčáků, i v tomto případě jsou trendem hřejivé teddy varianty z flísu či vlny.

Už delší dobu nás baví oboustranné kousky, které můžeš využít podle nálady nebo podle toho, jaký outfit si plánuješ obléct.

Opětovně doporučujeme zkontrolovat nabídku cenově dostupných prodejců, jako jsou COS, & Other Stories, Mango, Reserved a podobně, předtím než zaplatíš tisíce korun za modely s monogramem či logem známých módních domů. Spousta z nich je však krásných a s radostí bychom je měli ve sbírce...

COS Reversible Teddy Bucket Hat

COS
Zdroj: COS

COS Textured Knitted Bucket Hat

COS
Zdroj: COS

JW Anderson Fleece Bucket Hat

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Fendi Wool Bucket Hat

Fendi
Zdroj: Fendi

Polstrované šály

Kvalitní vlněné a kašmírové šály budou v kurzu pořád, ale co takhle vyzkoušet něco nového? Péřové nebo polstrované modely jsou netradičním zimním doplňkem, do kterého jsme se zamilovali zejména díky značkám Jil Sander a Moncler.

Jsou minimálně stejně hřejivé jako klasické pletené modely, ale jsou výrazně objemnější a tvé outfity posunou na zcela novou úroveň. Zkus jim dát během letošní zimy šanci a neprohloupíš.

Jil Sander+ Down Padded Scarf 

Jil Sander
Zdroj: Jil Sander

Jil Sander+ Down Padded Scarf

Jil Sander
Zdroj: Jil Sander

Thom Browne Quilted Shell Down Scarf

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Moncler Padded Scarf 

Moncler
Zdroj: Moncler

Límec

Módní kousek, který na území České republiky nosí v současnosti stále jen několik blogerek a lidí z fachu. Zakomponuj límec do svých outfitů dříve než ostatní a určitě se neztratíš v davu. Pokud tě už omrzely šály, jde o dokonalou ochranu krku a vrchní části trupu před chladem.

Arket Wool Half-Zip Collar 

Arket
Zdroj: Arket

COS Cashmere Turtleneck Collar

COS
Zdroj: COS

COS Hooded Mockneck Collar

COS
Zdroj: COS

Moncler Padded Vest

Moncler
Zdroj: Moncler
Domů
Sdílet
Diskuse