Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 9:35
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Hackeři ze Severní Koreje ukradli kryptoměny v hodnotě 8,5 miliardy korun

Hackeři ze Severní Koreje ukradli kryptoměny v hodnotě 8,5 miliardy korun
Zdroj: Getty Images/Chesnot
NEWS KLDR KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Útoky se podle expertů odehrály během roku 2021.

Hackeři ze Severní Koreje v minulém roce nezaháleli. Během minimálně sedmi útoků odcizili kryptoměny v hodnotě 400 milionů dolarů (zhruba 8,5 miliardy korun). Rok 2021 byl tak pro severokorejské hackery jedním z nejúspěšnějších a nejvíce útoků bylo provedeno na investiční firmy a centralizované burzy, informuje BBC.

Doporučeno
Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) 19. prosince 2021 14:30

Severní Korea zapojení do hackerských útoků popírá, ale data společnosti Chainalysis ukazují opak. Tamní hackeři podle ní v minulém roce ukradli kryptoměny v hodnotě 400 milionů dolarů (zhruba 8,5 miliardy korun). „Od roku 2020 do roku 2021 vyskočil počet hackerských útoků ze Severní Koreji ze čtyř na sedm,“ uvádí Chainalysis.

Domů
Sdílet
Diskuse